AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Bavarski električarji na kratko

VIDEO: BMW je predstavil simpatičen skupek svojih električnih modelov.

Menda je prihodnost električna, vsaj po napovedih odločevalcev usode evropskih nacij, ki vsak delovnik sedijo v Bruslju. Zdi se, da so se avtomobilski proizvajalci na njihove norije veliko bolje pripravili kot evroposlanci sami, zato številni električni modeli počasi prevzemajo večino v ponudbi evropskih proizvajalcev vozil. Da se v tej številčnosti vendarle ne bi izgubili, so pri BMW-ju recimo pripravili krajši video prispevek s predstavitvijo vseh članov bavarske električne »i« družine.

Uvod pripada športnima terencema iX1 in iX3, ki temeljita na klasično gnanih dvojčkih X1 oziroma X3. Sledita prav tako po klasično povzetih serijah 7 in 4 limuzinska modela i7 in i4. Sedmica je prestižni managerski avtomobil, ki je namenjen najbolj zahtevnim kupcem ali pa zgolj tistim, ki se pustijo zapeljati na udobnih foteljih druge vrste. Po drugi strani je BMW i4 bistveno dostopnejši in velja za prvega električnega Gran Coupeja sploh. Zaključek pričakovano pripada progresivno zastavljenemu iX, električni bavarski zastavonoši kateri odo smo zapisali v testu TUKAJ. S svojo podobo in predvsem rešitvami nudi otipljivi uvid prihodnosti, kot so si jo zamislili vodilni za krmilom BMW-ja.

Kljub temu, da zdaj že dobro desetletje znani BMW i3 v premikajoči sliki ni dobil mesta, nanj zagotovo nismo pozabili. Simpatični kompaktni hatch je najbolj dostopen a kljub temu pričakovano ne za buget vrednost. Nudi zares širok nabor osebnostnih prilagoditev, tako barvnih kot tehnoloških. Več lahko odkrijete na uradni spletni strani električnih vozil BMW na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button