AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi z novim polnilnim središčem v Frankfurtu

Že šesto vozlišče nudi odlično uporabniško izkušnjo.

Audi je pred kratkim v Frankfurtu na Majni odprl svoje šesto polnilno vozlišče, opremljeno s štirimi polnilnimi postajami visoke moči z močjo do 320 kW. Sodobni polnilni center voznikom električnih vozil, ne glede na njihovo znamko, ponuja priročno mesto za polnjenje, medtem ko lahko uživajo v bližnjem Klassikstadtu, ki slovi po starinskih in sodobnih klasičnih avtomobilih.

Audijeva zavezanost k dostopnosti je razvidna iz zasnove, ki vključuje dostop brez ovir in pripomočke, prilagojene invalidom, vključno s patentirano vrtljivo roko, ki olajša premikanje težkih polnilnih kablov. Stephanie Wüst, mestna svetnica v Frankfurtu, je poudarila pomen takšnih vozlišč v mestnih središčih, zlasti za tiste, ki ne morejo polniti doma ali v službi. Pri Audiju pričakujejo visoko stopnjo vračanja, podobno kot na drugih lokacijah, na primer v Nürnbergu, ki se ponaša s 70-odstotno stopnjo vračanja uporabnikov. Audijeve stranke lahko polnilna mesta priročno rezervirajo kar prek aplikacije myAudi.

Audijev inovativni pristop zajema tudi uporabo rabljenih baterij iz razstavljenih testnih vozil, kar polnilnemu središču omogoča uporabo obstoječih nizkonapetostnih priključkov brez dodatnih transformatorjev. Z zmogljivostjo začasnega shranjevanja lahko postaja zagotovi do 1,05 MW ure energije, kar zadostuje za neprekinjeno polnjenje približno 60 vozil.

Za lažjo dostopnost gibalno oviranim uporabnikom so ustvarili dovolj prostora za gibanje z invalidskimi vozički, prav tako so na voljo pripomočki za lajšanje opravil – pomočnik za priklop težkih kablov in višinsko nastavljivi zasloni na dotik. Pohvalo enostavni dostopnosti je podelil tudi Gerd Schönfelder, ambasador znamke Audi in paraolimpijski zmagovalec, ki vozi tovarniško prilagojen model Q4 e-tron. Na hitrih polnilnih mestih Audijeve stranke plačujejo konkurenčno ceno od 0,35 evrov/kWh naprej, s čimer se krepi zavezanost znamke k dostopnosti in zadovoljstvu strank.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button