AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi v novo sodelovanje z legendarnim Kenom Blockom

Vloga avtomobilske YouTube zvezde pri Audiju ostaja skrivnost.

Velika novica za vse ljubitelje motošporta in ekstremnih kaskaderskih podvigov – Ken Block je podpisal novo sodelovanje z Audijem. Res je, 53-letni ameriški velemojster za volanom relijaškega vozila bo presedel za volan nemških strojev. Uradno bodo z njim sodelovali pri razvoju ekskluzivnih projektov na področju elektro mobilnosti, kaj to dejansko pomeni, bomo odkrili čez čas.

»Audi je znamka, ki je zagnala mojo strast do motošporta,« je dejal Block z mislijo na veličastnega quattro S1 iz njegovih rosnih let. »Izjemno sem navdušen nad odprtjem novega poglavja. Skupaj bomo razvijali inovativne projekte in premikali meje električne obilnosti.«

Če vsaj malo spremljate svet avtomobilizma, lahko svežo napoved sodelovanja s Kenom Blockom križamo s prejšnjo novico – napovedniku udeležbe na reliju Dakar z RS Q e-tron električnim dirkalnikom. Nič še ni uradno potrjeno, a takšno razkritje dveh fantastičnih novic v precej kratkem razmahu postavlja številna vprašanja. Block ima sicer že izkušnje z električnimi vozili na Dakarju, saj je zadnji etapi lanskoletnega dogodka sedel za volan Extreme E Odyssey dirkalnika.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button