AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi Q6 e-tron v zadnjih razvojnih fazah

Konec leta se bo predstavil težko pričakovani Q6 e-tron.

Audi bo kmalu zaključil z razvojem prvega novega električnega modela na platformi Premium Platform Electric (PPE). Prihajajoči električni SUV bo nosil ime Q6 e-tron in bo začetnik nove dobe pri štirih krogih. Pred veliko premiero so izbranim predstavnikom medijev ponudili priložnost sesti za volan prototipnih vozil in svoje vtise deliti z ekipo tehničnega razvoja. Na dogodku so predstavili tudi inovativne svetlobne tehnologije novega Q6 e-tron.

Ta prihajajoči električni SUV bo za znamko Audi izredno pomemben model, saj pomeni začetek največje modelne spremembe do sedaj. Gre za prvi model izdelan na novi tehnološki platformi PPE, razviti v sodelovanju s Porschejem, namenjeni izključno električno gnanim vozilom. Zaradi prilagodljivosti lahko platforma služi kot osnova za srednje velike in višje umeščene premijske avtomobile, saj omogoča vgradnjo velikih baterij ter prilagajanje medosne razdalje. Na tej zasnovi lahko poleg SUV-jev in križancev izdelajo tudi nižje oblike – Sportback in Avant.

V pripravah na predstavitev modela je Audi organiziral prvi dogodek Audi Q6 e-tron Experience, na katerem bodo predstavnike medijev seznanili z novimi tehnologijami in procesom razvoja. Med dvotedenskim dogodkom bodo lahko izbrani sedli za volan prototipnega Q6 e-tron, s sovoznikovega sedeža pa jim bodo podporo in strokovno znanje nudili Audijevi strokovnjaki.

Veliko popolno razkritje novega Q6 e-tron pri Audiju načrtujejo za konec letošnjega leta, ko naj bi navdušili z novimi merili na področju zmogljivosti, dosega in možnosti polnjenja. Q6 e-tron bo prav tako prvi povsem električni model izdelan v Audijevem obratu v Ingolstadtu, kjer bodo vzpostavili tudi lastno tovarno za sestavljanje baterij.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button