AvtomobilizemNovice

Audi A3 je s prenovo postal tehnološko dovršen

S prenovo bo ohranil stik s konkurenco v kompaktnem premijskem razredu.

Audi je predstavil obsežno nadgradnjo svojega kultnega modela A3, s katero je spremenil njegovo dinamičnost, udobje in digitalne funkcije. Z naprednim dizajnom, bogato serijsko opremo in inovativnimi materiali, A3 postavlja nove standarde v svojem razredu. Uvedba križanske različice A3 allstreet še dodatno popestri modelno linijo, saj ponuja vozno izkušnjo, podobno SUV-ju, za lažje kljubovanje urbanim potem.

Zunanjost modelov A3 je doživela preobrazbo s širšo in bolj ravno rešetko Singleframe, kotne stranske odprtine za dovod zraka in nastopaške okrasne elemente. Novost predstavlja terensko obarvani A3 allstreet z unikatnimi elementi, kot so spremenjena maska, temne bočne letve in povečana oddaljenost od tal. Še naprej ostaja na voljo tudi kot petvratna kombilimuzina in elegantna limuzina. Notranjost precej izboljšana z novo zasnovo prestavne ročice, zračnimi odprtinami in okrasnimi vložki iz tkanin. Serijska oprema je obogatena s funkcijami, kot so večpodročna klimatska naprava, ambientalna osvetlitev in multifunkcijski volan, pred voznikom še naprej tiči virtualni kokpit, sredi armature pa 10,1-palčni zaslon na dotik.

Integracija aplikacij in funkcij na zahtevo izboljšuje povezljivost, sistem MMI pa omogoča dostop do številnih aplikacij prek zaslona vozila ter zrcaljenje naprav prek storitev Apple CarPlay in  Android Auto. Funkcije na zahtevo uporabnikom omogočajo, da prilagodijo funkcije info-zabavnih vsebin in udobja ter tako zagotovijo prilagojeno izkušnjo vožnje. Nadgradnja varnostnih in asistenčnih sistemov zagotavlja boljšo zaščito ter udobje. Sistem Audi pre sense front, pomočnik za preprečevanje trka in prilagodljivi tempomat nudijo napredne varnostne funkcije, medtem ko pomočnik za parkiranje in opozorilnik za spremembo voznega pasu povečata udobje pri vožnji.

Kar zadeva motorne možnosti, lahko kupci izbirajo med preizkušenimi bencinskimi in dizelskimi sklopi, pozneje pa se bo ponudbi pridružil tudi priključni hibridni model. Na začetku bosta na voljo bencinski motor 35 TFSI in 35 TDI dizel, v kombinaciji s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Cena modela A3 Sportback se začne pri 35.650 evrih, A3 allstreet pa pri 37.450 evrih. Posodobljena paleta Audija A3 predstavlja velik korak naprej v smislu oblikovanja, tehnologije in funkcionalnosti. S svojimi obsežnimi izboljšavami A3 ostaja merilo v premijskem kompaktnem segmentu in zadovoljuje raznolike potrebe sodobnih voznikov.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button