AvtomobilizemNovice

Aston Martin DB12 tudi kot brezstrešni Volante

VIDEO: DB12 z vetrom v laseh je tu!

Ravno ko je poletje pričelo vendarle kazati svojo pravo plat s sončnim in suhim vremenom, so pri Aston Martinu svojega nedavno predstavljenega super GT-ja z oznako DB12 dopolnili še z brezstrešno različico Volante. Ta v že tako izpopolnjeno kombinacijo razkošja, moči in športne dinamike doda ščepec elegance in vetra v laseh.

 

K sreči Volante ohranja prav vse izjemne sposobnosti kupeja, ki smo vam jih servirali v nedavnem prispevku TUKAJ. Kot že zapisano, DB12 ohranja Mercedesov štirilitrski twin-turbo V8 s 680 KM in 800 Nm navora, kar brezstrešnika do kilometrske stotice požene v 3,6 sekunde in ne upeha vse do končnih 325 km/h – torej identično kupeju.

Ko pišemo o Volante izvedbi ne moremo mimo najbolj sofisticiranega sistema električno premične strehe v tem segmentu presežkov na štirih kolesih. Ta se pospravi v režo visoko zgolj 260 milimetrov, da bi kar najmanj vplivala na prostornost kabine in prtljažnega prostora. Postavitev zahteva 14 sekund vašega časa, medtem ko zapiranje še dve sekundi več, vse do hitrosti 50 km/h in s prav tako hitrim čelnim vetrom. Odpiranje in zapiranje lahko izvedete tudi na daljavo preko ključa vozila, čeravno ta »daljava« znaša največ dva metra od vozila. Vas bodo pa vsaj opazili vsi mimoidoči.

Glede estetike strehe velja omeniti štiri barvne odtenke. Črna je serijska, v zameno za doplačilo pa lahko izberete rdečo, modro ali »črno in srebrno«. To po besedah poznavalcev omogoča širok nabor barvnih kombinacij s karoserijskimi in ambientalnimi odtenki DB12, ki je med najdaljšimi v segmentu serijskih vozil.

Proizvodnja Aston Martina DB12 Volante naj bi stekla v zadnjem kvartalu 2023, medtem ko lahko prve predaje ključev pričakujete šele po silvestrovanju. Če bi radi vozilo videli v živo, pa brž po letalske karte za dogodek, ki se je že pričel odvijati v kalifornijskem mestecu Monterey. Brez skrbi, še vedno ga lahko ujamete …

Blaž Likovič
foto: Aston Martin

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button