AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Aprila prihaja povsem nova Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo bo v kratkem razkrila prvi električni model.

Alfa Romeo uradno potrjuje, da bodo 10. aprila svetu predstavili svoj najnovejši model Milano. Gre za pomemben mejnik, saj bo urbani križanec njihov prvi popolnoma električni avtomobil, ki obljublja prepoznavno Alfino vozno dinamiko in vodljivost. Razvoj modela Milano poteka na testnem poligonu Balocco, ki je zanje zgodovinskega pomena.

Pod vodstvom ekipe izkušenih italijanskih inženirjev, ki so imeli ključno vlogo pri projektih, kot so 4C, 8C in Giulia GTA, želi Milano predstaviti vstop znamke Alfa Romeo na področje popolnoma električnih vozil. Razvojne strategije se usklajujejo na poligonu Balocco, kjer idealni pogoji omogočajo testiranje in preverjanje zastavljenih dinamičnih ciljev, po katerih slovi italijanska znamka z bogato zgodovino. Domenico Bagnasco, ki je odgovoren za doseganje vozne dinamike, prinaša bogate izkušnje pri razvoju preteklih kultnih športnih avtomobilov. Ekipa poudarja izjemne vozne lastnosti in se osredotoča na posebne posege na področju vzmetenja, da bi zagotovila najboljšo dinamiko v razredu, za katero sta značilna natančna geometrija krmiljenja in odličen oprijem v hitrih zavojih.

Vodja projekta, Stefano Cereda, ima dolgo zgodovino pri Alfi Romeo, med drugim je sodeloval pri razvoju modelov Giulia in Stelvio. Tehnični razvoj vodi Luigi Domenichelli, katerega naloga je integracija in potrditev vseh podsistemov vozila z vidika zmogljivosti, vzdržljivosti in udobja. Ambiciozni oblikovalski cilji modela Milano so usmerjeni v zagotavljanje izrazitih voznih lastnosti in vrhunske ergonomije v segmentu kompaktnih SUV-jev, s poudarkom na izdelavi enako izvrstnega uporabniškega vmesnika. Projekt odraža zavezanost znamke k inovacijam in užitkom v vožnji tudi na področju električnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button