AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Apollo razkriva prototip športnega avtomobila s pogledom v prihodnost

Prototip G2J nemške znamke je izdelan iz lahkih kompozitnih materialov in bo osnova za razvoj novih tehnologij.

Nemški proizvajalec superavtomobilov Apollo je razkril prototip električnega športnika, ki bo predstavil tehnologijo, na kateri bodo temeljili njegovi prihodnji električni modeli.

Podjetje s sedežem na Bavarskem, ki je v svoji prvotni podobi od leta 2005 proizvajalo model Gumpert Apollo in leta 2017 predstavilo Apollo Intensa Emozione, je za razvoj modela G2J porabilo več kot dve leti. Delujoč prototip je izdelan iz lahkih kompozitnih materialov, vključno z ogljikovimi vlakni in se ponaša z elegantnimi linijami, aerodinamičnega športnega avtomobila s pridihom vesoljske dobe.
Podrobnosti o pogonu ali zmogljivostih niso razkrili, vendar Apollo trdi, da se prototip trenutno uporablja za preskušanje in izpopolnjevanje pogonskega sklopa, povezljivosti in tehnologije digitalnega ekosistema.

Čeprav gre za napovednik dizajna sledečih električnih avtomobilov, oblika modela G2J ne bo vpliva na Apollov prvi koncept električnega športnika. S tistim strojem se bodo predstavili še letos, oblikovni navdih pa bo črpal iz modela Intensa Emozione in njegovega načrtovanega naslednika Apollo Project Evo.

“Skupina Apollo Future Mobility Group z razkritjem naprednega inženirskega prototipa G2J sporoča, da namerava opredeliti izkušnjo mobilnosti na zmogljivih električnih vozilih,” je dejal predsednik Eric Ho. Postal bo podlaga za zelo vznemirljiv in nepričakovan nabor novih zmogljivih električnih vozil. Čudovita oblika prototipa je le namig na svež oblikovalski jezik serije športnih modelov, ki bodo prevzeli DNK hiperšportnika Apollo in ga uporabili za ustvarjanje najbolj vznemirljivih športno usmerjenih električnih vozil na svetu.

Da Apollove ambicije niso omejene zgolj na športne modele, potrjujeta lansko leto razkrita električna koncepta – prestižna limuzina EVision S in udobni SUV EVision X.

Žiga Kolman
foto: Apollo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button