AvtomobilizemNovice

Amethyst Droptail je drugi edinstveni Rolls Royce

Nov dan, nov presežek v seriji Droptail.

Ko je les in vijolice vaše vodilo. Tako morda najbolj strnjeno opišemo nov štirikolesni presežek, ki so ga mojstri pri Rolls Roycu ustvarili tokrat. Gre za drugi primerek od skupnih štirih iz tako imenovane Droptail butične serije, kjer skupaj z nesramno bogato klientelo Britanci ustvarijo njihov edinstven voz na plečih rodasterja. Po vrtnic polnem Droptailu La Rose Noire na povezavi TUKAJ je tu Amethyst oziroma ametist, poldrag kamen vijoličaste barve.

Videz vas očara v dvojni barvni kombinaciji, pri čemer je nežno vijolično barvo zadka vozila navdihnila roža globusni amarant (oblocvetna gomfrena), medtem ko večinski delež vijole prispeva že omenjeni kamen iz mineralov kremena. Barvni strokovnjaki so prelivanje barv opisali na naslednji način: Nežno vijolična ima srebrn podton, temnejši odtenek pa za večji sijaj združuje modre, rdeče in vijolične kosmiče mineralov (sljude). Nam so v oči bistveno prej padla 22-palčna polirana aluminijasta platišča, ki so pravcati kontrast ambienta, ki je odet v barve sleza. Maska vozila je v celoti ročno brušena in polirana, kar je zahtevalo več kot 50 ur kolektivnega dela.
Pravzaprav je bilo vloženega precej obrtniškega dela, da je nastal ta edinstveni Rolls Royce Amethyst. Opravili so kar 60 iteracij za elektrokromatsko strešno steklo s spremenljivim odtenkom, da so zadovoljili stranki, ter nadalje testirali 150 vzorcev lesa in »zapravili« več kot 8000 ur, da so jih izpostavili soncu, dežju in temperaturnemu nihanju. Vse z namenom preveritve vzdržljivosti.

Pod masko vozila se nahaja predel za dovod hladilnega zraka, ki je narejen iz lahkega kompozitnega materiala in ima 202 ročno poliranih ingotov iz nerjavečega jekla, pobarvanih z odtenkom globusnega amaranta. Aerodinamični zadnji del ima veliko funkcionalno leseno površino, ki velja za edino “surovo” aerodinamično lesena površina na svetu za ustvarjanje potisne sile.

Leseni dekor in vijolična barva narekujeta pot tudi v ambientu vozila. Tam se v osrednji konzoli tokrat nahaja ročna ura butičnega švicarskega proizvajalca Vacheron Constantin, ki je sodeloval z Rolls Roycem in v odstranljiv ročni nakit vključil barvo ametista na belo-zlati osnovni plošči. Pravzaprav je celotno osrednjo armaturno ploščo izdelal drugi najstarejši švicarski proizvajalec ur iz Ženeve. Lahko še kaj dodamo? Veliko ali pa nič. Uživajte ob ogledu foto galerije …

Blaž Likovič
foto: RR

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button