AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Američani pozor! Prihaja novi Chevrolet Blazer EV

Prva fotografija razkriva prav najbolj zmogljivo različico v športni obleki SS.

Chevrolet Blazer aktualne generacije je namrščen športni terenec prodajan v severni Ameriki in nekaterih manjših trgih po svetu. Poganjajo ga motorji z notranjim izgorevanjem, kar se bo prihodnje leto spremenilo s prihodom nove povsem električne različice Blazer EV.

Čeprav bo električna izvedenka nosila enako ime, sicer z dodatkom EV, soimenjaka ne bosta imela veliko skupnega. Električni SUV, predstavljen na zgornji fotografiji, bo zasnovan na drugačni Ultium platformi podjetja GM, zaradi katere bo ime malenkost daljšo medosno razdaljo in potencialno več notranjega prostora. Oblikovanje še vedno ohranja odrezave športne linije, predvsem z SS (Super Sport) športno opremo.

Na številna vprašanja o zmogljivosti pogona, tehnologiji in ceni, bomo morali počakati še nekaj tednov, o bo Blazer EV pripravljen na uradno razkritje. Po Chevroletovih besedah je razvoj novega električnega SUV-ja potekal od samih temeljen, in da v celoto združuje športen slog, zmogljivost ter napredne tehnologije. Začetek prodaje na ameriških tleh je predviden v spomladanskih mesecih prihodnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Chevrolet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button