AvtomobilizemNovice

Ali Mitsubishi poživlja športni oddelek Ralliart?

Ne ravno javni podatki razkrivajo zanimivo potezo japonske znamke.

Ljubitelji Mitsubishijevih nabritih izvedenk kar zastrižejo z ušesi, ko zaslišijo ime Ralliart. Gre za Mitsubishijevo športno divizijo, kjer so bili zadolženi za razvoj dirkaških izvedenk, tudi za reli in off-road tekmovanja. Tistim manj veščim lahko omenimo vozilo Lancer Evo in že ima vse skupaj več smisla. V zadnjih letih je udejstvovanje ekipe precej potihnilo, kar nekako sovpada z izredno nizkimi prodajnimi številkami znamke in neprepoznavnimi štirikolesniki. A pred nekaj dnevi so vodilni pri Mitsubishi Motors obljubili drugačne čase ne da bi kaj več obrazložili.

Tokrat se jim je menda nenačrtovano nekaj izmuznilo iz mape z naslovom »tajno« in to naj bi bil Colt Ralliart Version-R Special, nekakšna dirkaška izvedenka malega mestnega kompaktneža. Onkraj Starega kontinenta se sicer najde kak Ralliartov Colt, vendar le zaradi individualnega uvoza neposredno iz domačega japonskega trga, kar nadalje pomeni, da ga najdemo le in samo v Angliji, kjer se vozijo po »napačni« strani.

Športni malček naj bi imel pod motornim pokrovom nameščen 1,5-litrski prisilno polnjeni štirivaljnik s 163 KM, medtem ko bo videz začinjen z dodatnimi odprtinami za zajem hladilnega zraka in posebnimi 16-palčnimi platišči. Glede na dimenzije in maso vozila je to precej pikantna izvedenka, ki bo po godu urbanim dirkačem in hitrim dostavljalcem hrane na dom. Kaj menite?

Blaž Likovič
foto: Mitsubishi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button