AvtomobilizemNovice

Alfina retro specialka za Giulio in Stelvia

Takšno slovito zgodovino kot jo ima Alfa Romeo, je pač potrebno izkoristiti.

Redni spremljevalci avtomobilizma ste verjetno opazili, da pri Alfi Romeo radi oblikujejo posebne izvedenke s klasičnim pridihom. Takšne poteze za spodbujanje novih kupcev kažejo, da prodaja Italijanom žal ne uspeva najbolje, zato je koriščenje bogate zgodovine odlična priložnost za poživitev dveh modelov v najbolj senzibilnem segmentu.

Najnovejši par italijanskih lepotcev sliši na ime Giulia in Stelvio GT Junior, posebna izvedenka v čast malega poskočnega športnike iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Oba sta odeta v podobno “Lipari Ochre” karoserijsko barvo, brez dvoma navdahnjeno s strani Alfe GT 1300 Junior, ki se jima je pridružila na fotografijah pred Duomom v Milanu.

Posebna serija Junior je zasnovana na paketu opreme Veloce in poleg fantastične zunanje barve prinaša sveže oblikovanje platišč, unikatno oblazinjeno ter okrašeno notranjost in seveda obvezne GT 1300 embleme ob straneh avtomobilov. Pod motornim pokrovom ostaja izbira dizla z 210 KM ali poskočnega bencinarja z 280 KM, slednji ponuja trikrat več moči, kot originalni mali Junior.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button