AvtomobilizemNovice

AGTZ Twin Tail se je predstavil ob jezeru Como

Statična premiera na dogodku FuoriConcorso.

O prav posebnem vozilu Zagato AGTZ Twin Tail smo že pisali na povezavi TUKAJ, zato ga tokrat posebej ne bomo predstavljali, omenimo zgolj to, da sta v enem vozilu zajeti kar dve zgodbi, celotna serija pa bo omejena na 19 primerkov.

Se je pa pionirsko partnerstvo med La Squadro in Zagatom še poglobilo, saj so izvedli statično predstavitev svojega skupnega vozila – AGTZ Twin Taila. Vse skupaj se je minuli vikend odvilo na petičnem dogodku FuoriConcorso, ki poteka na obali jezera Como. Če smo v februarju v Zagatovem ateljeju v Milanu lahko prvič videli razstavni primerek, so na tokratni dogodek pripeljali testni voz z oznako #00, ki predstavlja nekakšen predogled močno omejene serije vozil.

Avtomobil, ki sicer temelji na aktualnem Alpine A110 in njegovem pogonu, bo imel možnost namestitve Twin Tail zadka – tako kot kultni dirkalnik A220, kateremu v slavo so pri Zagatu pristopili k La Squadri in Alpinu ter pripravili nekakšno sodobno reinkarnacijo. Več na povezavi zgoraj, mi pa se že veselimo dinamične predstavitve.

Blaž Likovič
foto: Zagato

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button