AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Abarth 600e v posebni izdaji Scorpionissima

Najmočnejši Abarth za 1.949 izbrancev.

Italijanski škorpijoni predstavljajo prve obrise novega 600e, ki bo kmalu debitiral v prvi omejeni izdaji Scorpionissima, z dinamično naravnanostjo, športnim videzom in nazivom najmočnejšega Abartha doslej. 600e Scorpionissima bo izdelan zgolj v 1.949 primerkih in kot predhodniki uteleša Abarthovo zavezanost k navduševanju oboževalcev agresivnih malih avtomobilov.

Abarth 600e Scorpionissima se ponaša z električnim pogonskim sklopom, ki nudi 240 KM in s pomočjo mehanskega diferenciala z delno zaporo nudi boljšo stabilnost ter oprijem. Visokozmogljive pnevmatike, razvite z dobavitelji Formule E, zagotavljajo izjemen oprijem in skoraj dirkaško dinamiko v različnih razmerah, s čimer so hkrati dosegli ravnovesje med zmogljivostjo in dosegom v električnem vozilu.

Na zunaj Abarth 600e ohranja značilno prepoznavno estetiko z elementi, kot sta ekskluzivna barva Hypnotic Purple in aerodinamično zadnje krilce. Široki kolesni loli, nizek profil in 20-palčna platišča so prilagojeni obsežnemu zavornemu sistemu, certifikat o pristnosti pa povečuje ekskluzivnost posebne serije. Projekt predstavlja Abarthovo zavezanost k spreminjanju običajnega v izjemno, saj združuje znanje, tradicijo, inovacije in visoko zmogljivost.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button