AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

420 kilometrov dosega za posodobljena Citroëna ë-C4 in ë-C4 X

Sodobnejši pogonski sklop bo dopolnil ponudbo višje stopnje opreme.

Citroën ë-C4 X se je nedavno šele predstavil na slovenskih tleh, pa je že prejel pomembno posodobitev, ki vzporedno tudi njegovem klasičnem bratu ë-C4 prinaša povečan doseg in večjo zmogljivost pogonskega sklopa.

Potrebno je poudariti, da tukaj ne gre za medživljenjsko prenovo, le za tehnološko izboljšavo na področju električnega pogona, saj sta oba modela še precej sveža. Glavnico posodobitve predstavljata nova litij-ionska baterija s kapaciteto 54 kWh in naprednejšo kemijo materialov ter učinkovitejši hibridni sinhroni elektromotor, prav tako z večjo močjo 115 kW (156 KM). Ta kombinacija bo sprva na voljo v paketu opreme Shine, osnovni paketi Live, Feel in Feel Pack ostajajo na voljo s poznanim pogonom s 50 kWh baterijo ter elektromotorjem s 100 kW (136 KM).

Osnovni ponuja 360 kilometrov dosega, pri novejšem pogonu pa lahko z enim polnjenjem prevozimo do 421 kilometrov. Oba sta serijsko opremljena s hitrim 100-kilovatnim polnjenjem, ki 80 odstotkov energije povrne v približno pol ure, polnjenje preko standardnega izmeničnega toka z močjo 7 kWh traja malce čez sedem ur, na voljo ostaja 11-kilovatni trofazni priklop. Seveda so za učinkovitost in povečan domet pomembni številni dejavniki, kar ë-C4 X rešuje z aerodinamično silhueto, 18-palčnimi pnevmatikami z zmanjšanim kotalnim uporom in standardno toplotno črpalko. Preden v prodajne salone zapeljeta zmogljivejši različici Citroënov ë-C4 in ë-C4 X, lahko več o trenutnih izveste TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button