NoviceZanimivosti

87-letnik preklopil na štrom

87-letni Pedro García, ki je vse življenje uporabljal vozila z bencinskim motorjem, dokazuje, da za prihodnost ni nikoli prepozno, saj se je odločil za ‘preklop na elektriko’ – izbral je Mustanga Mach-E.

Pedro je bil v preteklih letih lastnik številnih Fordovih avtomobilov, pri čemer je vzpostavil tesen odnos z osebjem lokalnega prodajnega salonu Auto Christian v mestu Denia v španski pokrajini Alicante. Poskrbeli so, da je bil med prvimi, ki so si ogledali Mustanga Mach-E, in ko ga je navdušil, so poskrbeli, da je bil tudi med njegovimi prvimi kupci. Od takrat so Pedru na vsakem koraku pomagali pri spoznavanju novega avtomobila in prilagajanju nanj. Sicer pa ne mislite, da je potreboval prav veliko pomoči.

Čeprav bi morda kdo mislil, da bo prehod na visokotehnološko električno vozilo pri njegovih letih zahteven, Miguel Estrela, prodajalec v podjetju Auto Christian, pohvali, kako dobro je Pedro obvladal Mustanga Mach-E. Pozna mlajše ljudi, ki jih prehod na električni pogon še vedno zelo skrbi, a kot dokazuje Pedro, je prehod lažji, kot bi si lahko predstavljali, tudi če mislijo, da so jim leta uporabe bencinskih hlapov že preveč prešla v kri. Zlasti polnjenje je nekaj, čemur se je Pedro hitro prilagodil. Na svojem domu ima nameščeno zidno polnilno omarico, ki jo ponoči preprosto vključi, zjutraj pa se zbudi s povsem napolnjenim vozilom.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button