NasvetiNasveti in varnostVarnost

Naj se navijaško vzdušje ne nadaljuje za volanom

»Kratke, a sladke« na temo alkohola, vožnje, nogometa in Katarja

Dodobra smo zakorakali v dogajanje na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer se neredki navijači močno pritožujejo na dostopnostjo in ceno alkoholnih pijač. Spoštovanje muslimanskih držav ne bi smelo biti vprašanje in s tem povezanih navad tudi ne.

Precej bučno je tudi v večih evropskih državah, kjer je seveda dostop do alkoholiziranih pijač bistveno lažji (in cenejši), zato smo v uredništvu pripravili nekaj kratkih napotkov za vse navijaške družbe, ki bodo tako ali drugače pred ekran prišle z vozilom:

– Če ste spili nekaj kozarčkov ali vrčkov in se boste domov vrnili peš, potem poskrbite da boste dobro vidni vsem udeležencem v prometu. V kolikor ste pregloboko pogledali v kozarec, naj vas domov odpelje taksi ali nekdo trezen.
– Nikoli ne dovolite vinjenim osebam za volan.
– Če spremljate tekme v lokalih ali pubih, potem si že predhodno zagotovite taksi z rezervacijo, koristite deljen prevoz ali v družbi za vsak ogled imenujte voznika, ki bo dogajanje spremljal brez alkohola.
– Če ste sami voznik, potem je 0.0 edini pogoj, da po koncu sedete za volan.
– Tudi jutra po veseljačenju so namenjena počitku in vsekakor ne vožnji. Enako velja za pozno pijačo ali dve, kajti zjutraj lahko alkotest še vedno pokaže pozitivno indikacijo ali celo prekomerno, zato se takrat poslužite alternativnega prevoza.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button