Nasveti in varnostVarnost

Mazdi MX-30 petica!

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV je kot zaporedni priključni hibrid osvojila najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnost po presoji ustanove Euro NCAP.

Odlični rezultati baterijsko-električne Mazde MX-30 e-Skyactiv EV, ki so jo testirali leta 2020, zdaj uradno veljajo tudi za njeno novo izvedbo s priključnim hibridnim pogonom. Obe izvedbi Mazde MX-30 sta dosegli dobre rezultate v vseh štirih testnih kategorijah Euro NCAP: zaščita odraslih potnikov – 91 %, zaščita otroka v vozilu – 87 %, ranljivi udeleženec v prometu (varnost pešcev) – 68 % in varnostni sistemi za pomoč – 73 %.

Poleg tega sta obe dosegli maksimalno število točk pri preskusih bočnega trka ter najvišjo oceno za zaščito 6- in 10-letnega otroka pri preskusnih čelnih in bočnih trčenjih. Mazda MX-30 je bila prva Mazda, ki je dosegla skupno oceno s petimi zvezdicami pri preskusnih trčenjih v skladu s strožjim protokolom Euro NCAP 2020, ki daje večji poudarek zaščiti potnikov, zaščiti po trku in naprednim tehnologijam za pomoč vozniku.

Za ta rezultat imajo zasluge trije ključni dejavniki: najnovejša arhitektura vozila Skyactiv poskrbi za izjemno togo karoserijo, ki absorbira udarce in je hkrati lahka. Širok nabor naprednih varnostnih tehnologij i Activsense pomaga vozniku prepoznati morebitna tveganja in zmanjšuje verjetnost poškodb vozila ali potnikov. Visoki standardi zaščite pešcev ublažijo posledice trka z ranljivimi udeleženci v prometu.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button