Nasveti in varnostVarnost

61 voznikov koles in e-skirojev vozilo pod vplivom alkohola

Rezultati akcije Mikromobilnost.

V maju so policisti sodelovali v nacionalni preventivni akciji Mikromobilnost, v okviru katere so bili posebno pozorni na kršitve kolesarjev in voznikov lahkih motornih vozil (e-koles in e-skirojev) ter pešcev. Objavljamo rezultate akcije.

V času trajanja akcije od 6. do 19. maja 2024 je bilo med poostrenimi nadzori po vsej Sloveniji ugotovljenih 1.250 kršitev cestnoprometnih predpisov, od tega so policisti v 784 primerih izrekli opozorilo. Pri nadzoru cestnega prometa je bila pri 61 voznikih koles in e-skirojev ugotovljena vožnja pod vplivom alkohola, od tega pri 33 voznikih do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka in pri 28 voznikih nad 0,52 mg/l.

Ob tej priložnosti policisti opozarjajo, da je poleg vožnje pod vplivom alkohola še vedno preveč tudi kršitev, povezanih z nepravilno stranjo oz. smerjo vožnje, vožnjo v rdečo luč, neuporabo čelade in uporabo mobilnih telefonov. Vse to prispeva k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče, zato vsem udeležencem svetujejo, naj bodo v prometu kar se da previdni in naj upoštevajo vse cestnoprometne predpise.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button