E-MobilnostNa kolesih

Z Mercedes me Charge do 1,5 milijona polnilnih mest

Pri srebrnih zvezdah vztrajno širijo omrežje električnih polnilnic.

Mercedes-Benz z velikimi koraki stopa v smeri zgolj električne prihodnosti, pomembno stopničko na poti do cilja pa so dosegli z vključitvijo preko 1,5 milijona polnilnih mest po svetu pri več kot 1.300 upravljalcih polnilnih mest, do česar lahko uporabniki dostopajo prek aplikacije Mercedes me Charge. Storitev, ki globalno deluje pod istim imenom, je postala ena največjih javnih polnilnih mrež na svetu.  

Omrežje, ki je na voljo v 31 državah, ponuja približno 600 tisoč strateško razporejenih polnilnih mest v Evropi, več kot 800 tisoč v Aziji in približno 100 tisoč v Severni Ameriki. Sistem Mercedes me Charge je integriran v multimedijski sistem MBUX, kar omogoča enostavno upravljanje javnega polnjenja. Funkcija Electric Intelligence izračuna učinkovite poti s postajališči za polnjenje, preverjanje pristnosti na polnilnih postajah pa je mogoče na različne načine, vključno z zaslonom MBUX, aplikacijo Mercedes me, karticami RFID ali Plug & Charge. Vsak postopek polnjenja se samodejno zaračuna prek sistema Mercedes me Charge, kar uporabnikom zagotavlja neodvisnost od posebnih pogodb za polnilne postaje.

Za omrežje je značilna visoka preglednost stroškov, saj uporabnikom omogoča, da si pred začetkom postopka polnjenja ogledajo konkretne stroške na kilovatno uro ali minuto. V Evropi imajo uporabniki možnost izbire med tremi pametnimi tarifami za polnjenje Mercedes me Charge za optimalno prilagoditev stroškov glede na njihov vozni profil in potrebe po polnjenju. Poleg tega je Mercedes-Benz zavezan k trajnosti, saj v Evropi, ZDA in Kanadi zagotavlja, da se za procese polnjenja v omrežje dovaja enakovredna količina električne energije iz obnovljivih virov.

Sistem Mercedes me Charge se bo širil z lastnim globalnim omrežjem Mercedes-Benz Charging Network in evropskim podjetjem Ionity. Storitev odraža Mercedesovo predanost razvoju električne mobilnosti in zagotavljanju celovite izkušnje polnjenja.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button