E-MobilnostNa kolesih

Superpedestrian si podreja evropske prestolnice

Namesto kolesa je tu električni skiro Link in njegov sistem množične uporabe.

Ameriško podjetje Superpedestrian je svojo floto e-skirojev Link predstavilo v treh evropskih mestih, in sicer v Madridu, Stockholmu ter Dunaju. Tam so za dnevni najem tega priročnega in sodobnega dvokolesnika zaračunali 2,9 evra kar je manj kot stane dnevna vozovnica javnega potniškega prometa v dotičnih mestih. Je to grožnja javnemu prevozu po Evropi, glede na dejstvo, da se želijo pri Superpedestrianu širiti po Starem kontinentu?

Ja in ne bi lahko zapisali, saj tovrsten prevoz omogoča veliko mero prilagodljivosti in vas pripelje na cilj brez vmesnega pešačenja ali čakanja ob prestopanju med linijami oziroma vrstami prevoza. Glede na pandemijo je to precej iskan način prevoza znotraj večjih mest. Kot se za Amere spodobi, so v akcijske ponudbe zajeli večdnevne zakupe z nižjimi cenami in podobno, bo pa tudi držalo, da je po drugi strani vreme ključni faktor uporabe e-skiroja. Vendar podobno kot pri kolesu, za določene dvokolesne »jezdece« padavine pač niso ovira.

Pri Superpedestrianu so še dodali, da se bodo v prihodnjem letu razširili v osem držav in kar 50 mest, v katere točno (še) niso izdali.

Blaž Likovič
foto: Superpedestrian

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button