E-MobilnostNa kolesih

Električni Lunaz v podobi Range Roverja …

… ki ga bodo cenili ljubitelji safarijev … in tisti z bujnimi pričeskami.

Lunaz napoveduje svoj najnovejši elektrificirani klasični avtomobil – Range Rover Safari s kratko medosno razdaljo iz leta 1983. Ta model z odprto streho – enaka različica, kot jo je vozil James Bond v filmu Octopussy iz leta 1983 – je bil deležen bistveno drugačne obdelave kot klasični električni Range Roverji s fiksno streho, ki jih je Lunaz že prej predelal. Predvsem sta bili karoserija in podvozje znatno ojačani, da bi ohranili trdnost in stabilnost brez strehe ter zagotovili robustno platformo za električni pogonski sklop. Kljub številnim izboljšavam je prvotna zunanja karoserija enaka originalu.

Spremembe je doživela tudi notranjost. Izvirno špartansko armaturno ploščo in notranjost je nadomestila nova in razširjena konzola, natisnjena s 3D tiskalnikom. To metodo bodo uporabljali tudi v vseh prihodnjih električnih Range Roverjih, ki jih bo predelal Lunaz. Sredinska konzola vključuje zaslon infozabavnega sistema s podporo za Apple CarPlay in Android Auto, ki je tudi zaslon za kamero za vzvratno vožnjo, ter digitalne gumbe za upravljanje sodobne klimatske naprave in priključke USB-C za polnjenje naprav. Sredinski kos je izdelan iz lesa oreha Mocca, ki je bil obdelan s satenastim lakom, odpornim na vremenske vplive.

Pogonski sklop e bil konfiguriran po željah lastnika in proizvede 375 KM. Poleg povečanja moči električni pogonski sklop proizvaja tudi ničelne emisije, kar je bistveno izboljšanje v primerjavi s prvotnim motorjem V8, ki je imel 360 g/km CO2. Za obvladovanje dodatnega navora je bil Range Rover Safari by Lunaz nadgrajen z nastavljivimi blažilniki in po meri izdelanimi vzmetmi, spredaj in zadaj so nameščene šest- oziroma štiribatne čeljusti, ki omogočajo tudi regenerativno zaviranje. Ohranil je prvotno globino brodenja 500 mm.

Blaž Likovič
foto: Lunaz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button