E-MobilnostNa kolesih

Električni Alpine A290 »švica« v arktični zimi

Zimska testiranja testnih mul so v polnem teku.

Francoski športni oddelek Alpine je polno zaposlen z zimskimi testiranje tesnih mul bodočega 5-sedežnega modela A290, ki bazira na obujeni električni Petki (Renault 5) in bo kot prvi električni model postal pionir tako imenovane Alpine Dream GaragE.

Kot vsa serijska vozila, se mora tudi bodoči A290 dokazati tudi pri izredno nizkih temperaturah, ki ta hip v arktičnem krogu Švedske zlezejo tudi pod -30° C. Precej drugače kot pri nas torej. Kakorkoli, inženirji se po hladnih in snega polnih poteh podijo naokoli z malim električarjem in opravljajo vse potrebne nastavitve in preveritve, da bo testna mula do poletja v popolnosti nared za uradno premiero.

Kaj vemo do tega trenutka? Poznamo recimo gabarite vozila, ki znašajo 3.990 mm v dolžino, 1.820 mm v širino in 1.520 mm v višino, pri čemer bo medosna razdalja merila dobra dva metra in pol. Obuvala bodo kljub kompaktnim dimenzijam kar 19-palčna, za podplate pa so zadolženi neposredno pri znamki Michelin, kjer bodo priskrbeli svoje najbolj športne zimsko-letne Pilot kolekcije.

Vemo tudi, da bo ambient A290 prav tako športno naravnan, zato bo odet v napa usnje, volan bo športno zasnovan, pav tako tudi preostala ergonomija, ki bo navdih črpala pri Renaultovi ekipi v F1 karavani.

Blaž Likovič
foto: Alpine

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button