E-MobilnostNa kolesih

Dragonfly Hyperscooter: prvi električni hiperskiro

Dragonfly želi s Hyperscooterjem spremeniti pravila električnih skirojev.

Ljudje smo precej zanimiva bitja, ki ne glede na trenutno priljubljeno vrsto mobilnosti, vedno najdemo način, kako potovati hitreje in s polno adrenalina. Nič drugače ne velja za električne skiroje, že nekaj let postajajo izredno popularna vrsta prevoza na kolesih. Spoznajmo torej prvi hiperskiro, ki je preskočil celotno stopnjo superskirojev.

Novinca z imenom Dragonfly Hyperscooter bomo nemudoma ločilo od povprečja, saj ima štiri namesto standardnih dveh koles. Temu je tako, ker za razliko od standardnih e-skirojev uporablja dva 550-vatna elektromotorja z najvišjo dosegljivo močjo 1.650 W in se požene do hitrosti 40 km/h. Seveda to ni vse, saj se ponaša z napredno tehnologijo in umetelno izdelano karbonsko zasnovo, vzmetenjem s posamičnimi obesami, hidravličnimi blažilniki in posebnimi vzmetmi. Delovanje vzmetenja je mogoče prilagajati glede na način vožnje, prav tako lahko 10-palčna cestna kolesa zamenjamo s terenskimi.

Na krovu so še elektronski nadzor zdrsa koles, patentiran sistem krmiljenja s štirikolesnim nagibanjem in 3,5-palčni digitalni merilniki. Za večjo varnost v cestnem prometu skrbijo pravcati smerniki in zavorne luči. Zajetna baterija ponuja do 80 kilometrov dosega, napolni se v treh urah. Kot velja za vse hiperšportna prevozna sredstva, tudi Hyperscooter še zdaleč ni poceni. Za osnovno različico bo v času, ko podjetje zbira javna sredstva, potrebno odšteti 1.996 evrov, kasneje bodo ceno dvignili na kar 2.851 evrov.

Žiga Kolman
foto: Dragonfly

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button