DružabnoNovice

Žlehtnoba (Wicked)

Eno od presenečenj na letošnji tekmi nacionalne nogometne lige ZDA Super Bowl je bila najava filma Wicked o zlobni čarovnici iz Oza. Gre za zgodbo o tem, kako je ženska, nenavadno zelene barve, postala zlobna čarovnica.

Fantazijski muzikal z naslovom Žlehtnoba (Wicked), ki ga je režiral priznani filmski ustvarjalec Jon M. Chu, je prvo poglavje dvodelne celovečerne filmske priredbe broadwayskega muzikala. Film, ki v kinematografe prihaja letos novembra, temelji na uspešnici Gregoryja Maguireja, za veliko platno pa sta ga priredila pisateljica za odrsko produkcijo Winnie Holzman ter legendarni skladatelj in tekstopisec Stephen Schwartz. V glavnih vlogah zaigrajo Cynthia Erivo, Ariana Grande, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode, Bowen Yang, Bronwyn James in Keala Settle. Fantazijski muzikal Žlehtnoba prihaja na redni spored v kinematografe 27. novembra 2024

 

O zgodbi

Po dveh desetletjih se eden najbolj priljubljenih muzikalov na gledaliških odrih Wicked podaja na dolgo pričakovano popotovanje na velika platna kot spektakularen kinematografski dogodek.

Zlobna čarovnica iz Oza, ki jo upodobi Cynthia Erivo, bo razkrila svojo zgodbo. Elphaba kot mlada ženska, ki jo zaradi nenavadno zelene barve kože mnogi napačno razumejo, bo odkrila svojo resnično moč, medtem ko priljubljena mlada ženska Glinda, ki ima privilegije in ambicije, upodobila pa jo je zvezdnica Ariana Grande, še ni odkrila svojega pravega srca. Mladi ženski se spoznata na univerzi Shiz v čudoviti Deželi Oz in postaneta zelo dobri prijateljici. Ko pa srečata Čarovnika iz Oza (zaigra ga Jeff Goldblum), se njuno prijateljstvo znajde na razpotju in njuni življenji ubereta zelo različni poti.

V filmu zaigrajo tudi oskarjevka Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode in Jeff Goldblum kot legendarni čarovnik iz Oza.

Rudi Leskovec
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button