DružabnoNovice

Nika S. – Nisi sam

Nika je pevski talent negovala sprva v pevskih zborih, kasneje je kot spremljevalni vokal sodelovala s kočevskimi glasbeniki in s svojim življenjskim sopotnikom Nejcem ustvarjala glasbo v okviru dueta Nika Et Nejc (njuna najbolj odmevna je Zgodbo piševa). In ker je ravno Nika raje v ospredju in ker je ravno Nika tista bolj komunikativna in, roko na srce, tudi bolj izpostavljena polovica dueta, sta se z Nejcem odločila, da je prišel čas, da se duet poslovi in da Nika nadaljuje svojo pot kot Nika S.

Nika in Nejc sta svojo zgodbo začela pisati pred štirimi leti. Od sramežljivega spoznavanja lastnega glasbenega in avtorskega okusa do prvih skladb, nastopov in tekmovanj sta počasi, a zanesljivo, postavila temelje, na katerih sloni njuna glasba. V letih, ki so za njima, je nastalo kar nekaj avtorskih skladb. Njuna najbolj odmevna je bila Zgodbo piševa, kot nagrada na tekmovanju Glas mladih v Črnomlju iz leta 2019. Ko je Nika S. letos nastopila v finalu EME Freš s skladbo Počakaj me sta oba ugotovila, da je bolje, da svojo pot nadaljuje(ta) kot Nika S. – Nika v ospredju, Nejc pa bo še vedno stal za njo na odru in soustvarjal nove skladbe, tako kot je soustvaril novo Nisi sam.

Nisi sam je ljubezenska skladba, je temelj in je podpora, na kateri bazira ljubezen dveh. Nisi sam, ker sem tukaj s tabo, je glavno sporočilo nove skladbe. Besedilo je Nika spisala prav za Nejca – v dvoje je namreč resnično lažje. Pri nastajanju skladbe pa so sodelovali še Nikin prijatelj in mentor Martin Lunder in Nace Jordan in seveda Nejc (Čurič).

Rudi Leskovec
foto: Nika S

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button