DružabnoNovice

Kung Fu Panda 4

Prihodnjo pomlad se po osmih letih na velika platna vrača eden najslavnejših in najbolj neverjetnih mojstrov kung fuja na svetu, zmajev bojevnik Po, ki bo v novem poglavju priljubljene franšize studia DreamWorks Animation z naslovom Kung fu panda 4 spoznaval prednosti in slabosti duhovnega vodje, za katerega bo izbran.

Animirano komično avanturo je režiral Mike Mitchell (ki je režiral filma Troli in Shrek 4 za vedno), sorežiserka je Stephanie Ma Stine (She-Ra and the Princesses of Power), producentka filma pa Rebecca Huntley (ki je producirala animirani film Barabe). Glavnim likom so svoje glasove posodili Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane in Ke Huy Quan. Kung Fu Panda 4 prihaja na redni spored v kinematografe 7. marca 2024.

O zgodbi

Po treh smrtonosnih pustolovščinah, v katerih je s svojim neprekosljivim pogumom in norimi borilnimi veščinami premagal zlikovce svetovnega formata, zmajevega bojevnika Poja (nominiranec za zlati globus Jack Black) pokliče usoda, da si že končno malo oddahne. Natančneje, izbran je za duhovnega vodjo doline miru. To pa predstavlja kar nekaj očitnih težav. Prvič – Po o duhovnem vodstvu ve toliko kot o dieti, in drugič – hitro mora najti in usposobiti novega zmajevega bojevnika, preden lahko zasede svoj novi vzvišeni položaj.

Še huje, nedavno je bilo moč opaziti zlobno in vplivno čarovnico Kameleon (oskarjevka Viola Davis), drobnega kuščarja, ki se lahko spremeni v katero koli bitje, veliko ali majhno. In Kameleon ima svoje pohlepne oči uprte v Pojevo palico modrosti, ki bi ji dala moč, da ponovno prikliče vse glavne zlikovce, ki jih je Po premagal v kraljestvo duhov.

Po bo tako potreboval nekaj pomoči. Najde jo, nekako, v pretkani in bistroumni tatici Zheni (dobitnici zlatega globusa Awkwafina), lisici korzak, ki resnično zleze Poju pod kožo, a se bodo njene sposobnosti izkazale za neprecenljive. V njunem prizadevanju, da bi zaščitila dolino miru pred Kameleonimi reptilskimi kremplji, bosta morala sodelovati. Medtem pa bo Po odkril, da je mogoče najti junake na najbolj nepričakovanih mestih.

Prvič po skoraj desetletju se ikona komedije Jack Black vrača v svojo vlogo Poja, najbolj neverjetnega mojstra kung fuja na svetu, s smešnim in osupljivim novim poglavjem priljubljene franšize studija DreamWorks Animation, akcijske komedije Kung fu panda 4. Med zvezde se vračajo tudi dobitnik oskarja Dustin Hoffman kot mojster kung fuja Shifu, James Hong (Vse povsod naenkrat) kot Pojev posvojitelj gospod Ping, nominiranec za oskarja Bryan Cranston kot Pojev biološki oče Li ter nominiranec za emmyja Ian McShane kot Tai Lung, Shifujev nekdanji učenec in največji sovražnik. Dobitnik oskarja Ke Huy Quan (Vse povsod naenkrat) se jim pridruži kot nov lik – Han, vodja tatov.

Leta 2008 je uvodno poglavje franšize Kung fu panda, ki je bilo nominirano za oskarja, postalo najbolj dobičkonosen izvirni animirani film studia DreamWorks Animation in je lansiralo franšizo, ki je v blagajnah po vsem svetu zaslužila več kot 1,8 milijarde dolarjev.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button