DružabnoNovice

Kaskader (The Fall Guy)

Prihodnje leto februarja bomo v akcijski drami Kaskader, režiserja Davida Leitcha, spremljali zgodbo kaskaderja, ki se po nesreči vrača pred kamere, a obenem skuša izslediti pogrešanega zvezdnika in znova osvojiti nekdanje dekle.

Od resničnega kaskaderja in režiserja Davida Leitcha, režiserja filmskih uspešnic Hiter kot strel, Deadpool 2, Atomska blondinka in Hitri in drzni: Hobbs & Shaw ter producenta filmov John Wick, Nihče in Nasilna noč, prihaja njegov najbolj oseben film doslej – smešen, akcijski triler z vsemi zvezdami in ljubezensko pismo do akcijskih filmov ter delavne in premalo cenjene ekipe ljudi, ki jih ustvarja: Kaskader (The Fall Guy). Scenarij je napisal Drew Pearce. V glavnih vlogah zaigrajo Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham in Stephanie Hsu. Akcijska drama Kaskader na redni spored v kinematografe prihaja februarja prihodnje leto.

O zgodbi

On je kaskader in kot vse kaskaderje, tudi njega razstrelijo, ustrelijo, strmoglavijo, vržejo skozi okna in pade z najvišje višine, vse za našo zabavo. In zdaj, po nesreči, ki je skoraj končala kariero, mora ta junak iz delavskega razreda izslediti pogrešanega filmskega zvezdnika, rešiti zaroto in poskušati pridobiti nazaj ljubezen svojega življenja, medtem ko še vedno opravlja vsakodnevno službo. Kaj bi lahko vse šlo prav?

Nominiranec za oskarja Ryan Gosling (Barbie, Dežela La la, Vožnja) zaigra Colta Seaversa, kaskaderja s poškodbami in brazgotinami, ki je pred enim letom pustil službo, da bi se osredotočil na svoje fizično in duševno zdravje. Zdaj je ponovno vpoklican v službo, ko zvezdnik visokoproračunskega filma, ki ga režira njegovo nekdanje dekle Jody Moreno – ki jo zaigra dobitnica zlatega globusa Emily Blunt (Oppenheimer, filmi Tiho mesto, Sicario: onkraj zakona) — izgine.

Medtem ko se neusmiljena producentka filma (dobitnica emmyja Hannah Waddingham; Ted Lasso) trudi, da bi izginotje zvezdnika Toma Ryderja (dobitnik zlatega globusa Aaron Taylor-Johnson; Hiter kot strel) zamolčala pred studijem in mediji, Colt izvede svoje najboljše kaskaderske podvige za film, medtem ko poskuša, bolj ali manj, znova očarati Jody, nekdanje dekle. Toda ko se skrivnost okoli pogrešanega zvezdnika prične zapletati, se Colt znajde ujet v zloveščo in zločinsko zaroto, ki ga bo potisnila na rob padca, nevarnejšega od katerega koli kaskaderskega podviga.

V filmu, ki ga je navdihnila uspešnica iz osemdesetih, zaigrata tudi Winston Duke (franšiza Črni panter) in nominiranka za oskarja Stephanie Hsu (Vse povsod naenkrat). Po scenariju Drewa Pearcea (Hitri in drzni: Hobbs & Shaw) sta film producirala Kelly McCormick (Hiter kot strel, Nihče in Atomska blondinka) in David Leitch za podjetje 87North ter Ryan Gosling in Guy Casady (Igra prestolov, Steve Jobs in izvršni producent prihajajoče serije Ripley) za Entertainment 360. Izvršni producent filma je Drew Pearce, Geoff Shaevitz iz Entertainment 360 in ustvarjalec izvirne televizijske serije The Fall Guy, Glen A. Larson.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button