DružabnoNovice

Izganjalec hudiča: Vernik (The Exorcist: Believer)

Letošnjo jesen, 12. oktobra, mineva natanko 50 let, odkar se je na velikih platnih predvajala najbolj grozljiva grozljivka v zgodovini in šokirala občinstvo po vsem svetu. Sedaj se pričenja novo poglavje – jeseni v kinematografe prihaja grozljivka Izganjalec hudiča: Vernik. Grozljivko je režiral David Gordon Green, ki je skupaj s Petrom Sattlerjem tudi napisal scenarij, po zgodbi Scotta Teemsa, Dannyja McBridea in Davida Gordona Greena, temelji pa na likih, ki jih je ustvaril William Peter Blatty. Film sta producirala Jason Blum za Blumhouse ter David Robinson in James G. Robinson za Morgan Creek Entertainment.

V glavnih vlogah zaigrajo Leslie Odom, Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett, Olivia Marcum in Ellen Burstyn.

O zgodbi:

Od smrti njegove noseče žene, ki je pred dvanajstimi leti umrla v potresu na Haitiju, Victor Fielding (nominiranec za oskarja Leslie Odom Jr.) sam vzgaja njuno hčerko Angelo (Lidya Jewett). Ko pa Angela in njena prijateljica Katherine (Olivia Marcum) izgineta v gozdu in se tri dni kasneje vrneta brez spomina o tem, kaj se jima je zgodilo, to sproži verigo dogodkov, ki bodo Victorja prisilile, da se bo soočil s čistim zlom in v svoji grozi in obupu iskal edino živo osebo, ki je že bila priča čemu podobnemu: Chris MacNeil.

Prvič po filmu iz leta 1973 oskarjevka Ellen Burstyn znova zaigra v svoji ikonični vlogi Chris MacNeil, igralke, ki jo je za vedno spremenilo to, kar se je pet desetletij pred tem zgodilo njeni hčerki Regan. V filmu igrajo tudi dobitnica emmyja Ann Dowd kot soseda Victorja in Angele ter dobitnica grammyja Jennifer Nettles in dvakratni dobitnik tonyja Norbert Leo Butz kot starša Katherine, Angeline prijateljice.

Ko je Izganjalec hudiča, ki temelji na knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, prišel v kina, je za vedno spremenil kulturo, izbrisal rekorde blagajn in si prislužil deset nominacij za oskarja ter postal prva grozljivka, ki je bila kadarkoli nominirana za najboljši film.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button