AvtomobilizemNovice

Bentley prvi primerek četrte generacije Continentala GT oddal na pomemben datum

VIDEO: Dan, ko bi zaploskal tudi W. O. Bentley!

Pri Bentleyju je redko katera reč prepuščena naključju in lansiranje povsem sveže četrte generacije njihovega Continentala GT prav tako ne. Šefi za krmilom znamke so izbrali 16. september za dan, ko so novi primerki pričeli svojo pot, torej na dan, ko je pred 136 leti na svet privekal Walter Owen Bentley, angleški inženir in ustanovitelj te prestižne avtomobilske znamke.

Continental GT Speed četrte generacije v sodobnem slogu združuje zmogljivosti superšportnika, ročno izdelanega razkošja in nenazadnje tudi vsakodnevne uporabnosti. Novi model prikazuje obsežno prenovo zunanjosti in notranjosti s čistimi sodobnimi detajli, ki so bili nedavno vzpostavljeni z novim hišnim DNK, ki sta ga predstavila butična modela Bacalar in Batur.

Izjemno zmogljivost prinaša povsem nov pogonski komplet z oznako Ultra Performance Hybrid, ki na merilnih valjih prinaša 782 KM in okroglih 1.000 Nm navora. Hibridno simbiozo tvorita štirilitrski twin-turbo V8 in e-motor s 190 KM. Dovolj, da čednega britanca do stotice katapultirata v pičlih 3,2 sekunde je rezultat, in mu dovolita električno avtonomijo vse do 81 km. V varčnem načinu pa skupni doseg znaša prav tako zavidljivih 859 km, dovolj, da na oddaljeni cilj prispete udobneje kot v poslovnem razredu med oblaki.

Poseben premierni avtomobil, odet v Tourmaline zeleno in z ambientom v Gravity sivi in Mandarin oranžni, se bo pozneje pridružil Bentleyjevi zbirki lastne dediščine. Slednjo v tem trenutku tvori 45 avtomobilov, od najstarejšega Bentleyja na svetu (3-litrski EXP2 iz leta 1919) pa vse do zadnje generacije Continental GT iz leta 2024, z nekaterimi najbolj izjemnimi primerki, kar so jih Britanci izdelali, saj predstavljajo vsako desetletje 105-letnice obstoja podjetja.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button