AvtomobilizemNovice

Bentley Mulliner Bacalar zaključuje svojo pot

Na obzorju je menda že nov ekskluziven model.

Bentleyjev oddelek Mulliner, ki zadosti še tako domišljavim željam bodočih lastnikov »krilatih britancev«, je naznanil skorajšnji konec proizvodnje izredno omejenega modela Bacalar. Gre za povsem samosvoj kabriolet znotraj Bentleyjeve flote, ki bo štel zgolj 12 primerkov – od katerih jih je osem že pristalo v garažah petičnih kupcev. Preostali štirje so tik pred koncem proizvodnje in bodo kmalu predmet dostave.

Bentley je Bacalarja predstavil lani in čeprav so v butični diviziji Mulliner sila zadovolji ne bodo odšli na dolge počitnice. Še približno pol leta bo potrajalo vse skupaj, da Bacalar zares nepreklicno zaključi svojo pot, opravi vsa zahtevna preverjanja in se odpravi na pot iz hale tvorjenja. Le najboljše je pač ustrezno za kupce, ki so si lahko privoščili povsem po meri izdelan Bentley z vetrom v laseh – ovrednoten na kar 1,5 milijona evrov. Kljub upoštevanju individualnih želja je vsem Bacalarjem nekaj elementov skupnih, poleg oblike seveda, in sicer:

– Ozadja analognih ur na Bentleyjevem rotirajočem osrednjem zaslonu, ki poskrbijo za kontrast v turkizno modri barvi.
– Diamantno ukrojeni talni predpražniki z mandarinsko oranžno obarvanimi šivi.
– Posebna delilna črta v prtljažnem prostoru v satenasto črnem odtenku.
– Po meri izdelana serija potovalnih kovčkov, ki se zlijejo skupaj z ambientom vozila in dimenzijsko ustrezajo prostoru izza druge vrste sedežev.

Še pred predajo vseh primerkov pa se nam menda obeta predstavitev novega maloserijskega avtomobila. V primeru, da ste zadeli Eurojackpot in ne veste kam z vsemi milijoni, smo vam v tem trenutku že predlagali eno izmed možnosti … Še preden vplačate sedež za potegovanje, pa si skupaj oglejmo zdaj že dve leti star napovednik vozila, ki žanje precej zanimanja in bo zadovoljil le ducat dobro podloženih zbirateljev.

 

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button