NovicePredstavitve

Hyundai Ioniq 5 in Ioniq 5 N

Priljubljeni Ioniq 5 je doživel medgeneracijsko prenovo in dirkaško usmerjeno N verzijo

Pri Hyundaiju so pred dnevom mobilnosti pred predstavnike sedme sile pripeljali prenovljenega Ioniqa 5, ki je ,poleg osvežene oblike zunanjosti in notranjosti, pridobil zadnje tehnološke bombončke in malenkost večji baterijski sklop. Hkrati so kot dodatno možnost opreme dodali paket N Line, ki poleg drugačnih odbijačev in oblike platišč N, ponuja športne dodatke ter oznake tudi v notranjosti in predstavlja most med navadnim Ioniqom 5 in Ioniqom 5 N.

Ioniq 5 N je Hyundaijev najzmogljivejši model vseh časov. S komponentami in perfomansami, katerih se nebi sramoval noben čistokrvni super športnik, dokazuje drznost in razkošno znanje ter izkušnje inženirjev oddelka N pridobljenih v prvenstvu WRC.

V osnovi Ioniq 5 N razpolaga s 448 kW (609KM), ki jih je za 10 sekund ob pritisku na tipko N grin boost mogoče povečati za dodatnih 41 konjičev. Vsa ta moč zadostuje za “izstrelitev” do 100 km/h v pičlih 3,4 sekundah, pospeševanje pa se bo ustavilo pri 260 km/h. Ob obilici N bombončkov bo Ioniq 5 N poskrbel za zvrhano mero adrenalina in nasmeškov med vožnjo.

Cene prenovljenega Ioniqa 5 s šibkejšo baterijo in pogonom na zadnji kolesni par se pričnejo pri 46.940 evrih, paket N line vas pa bo olajšal za dodatnih 1.500 evrov.

Cene najzmogljivejšega Ioniqa 5 N se pričnejo pri 76.660 evrih, na voljo je v 10 karoserijskih barvah, nekatere izmed njih si lahko omislite tudi v matirani različici.

O prenovljenem Ioniqu 5 si lahko dodatno preberete TUKAJ, medtem ko o Ioniqu 5 N lahko najdete več TUKAJ.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button