AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prenovljeni Hyundai Ioniq 5 z večjo baterijo in opremo N Line

Ioniq 5 z osvežitvijo postaja še bolj kompetenten in korak pred številnimi konkurenti.

Hyundai je za uspešni in mnogokrat nagrajeni električni model Ioniq 5 pripravil sveženj novosti, ki bodo povzdignile izkušnjo takšnega avtomobila. Manjša medživljenjska prenova poleg izboljšav na področju dosega in tehnologije, prinaša tudi športno opremo N Line, ki bo razveselila ljubitelje dinamičnih vozil.

Kljub rahlim oblikovnim spremembam je verjetno potrošnikom najbolj pomembna posodobitev baterijskega sklopa, saj so prejšnjo baterijo s kapaciteto 77 kWh povečali na 84 kWh, kar omogoča večji doseg med polnjenji. Koliko bo po novem znašal domet še ne razkrivajo, a že pop prejšnji posodobitvi je bilo zaloge dovolj za največ 506-kilometrsko pot, prav tako ni znana ohranitev cenejše različice z manjšo 58 kWh baterijo.

Večji hranilnik energije pa ni edina pomembna sprememba na področju povečanja avtonomije, popravki so se odvili tudi na področju aerodinamike, s preoblikovano sprednjo masko in odbijačem, novimi optimiziranimi platišči ter podaljšanim zadnjim krilcem. Kljub ohranitvi osnovnih dimenzij je Ioniq 5 zavoljo teh sprememb za 20 mm daljši ko pred prenovo. Bistveno nespremenjena je ostala notranjost, ki še vedno nudi prijeten zračen ambient. Preurejena sredinska konzola premore fizične tipke, ploščo za brezžično polnjenje pametnih telefonov, par 12,3-palčnih panoramskih zaslonov pa prikazuje novo generacijo operacijskega sistema z možnostjo posodabljanja preko spleta.

Nove varnostne in priročne funkcije vključujejo funkcijo zaznavanja rok na volanu, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, daljinsko pametno pomoč pri parkiranju in pomoč pri izogibanju trčenju pri parkiranju, kar povečuje varnost in udobje. Za pasivno varnost in  povečano udobje med vožnjo so bili sprejeti ukrepi za zmanjšanje tresljajev ter posledično izboljšanje stabilnosti vozila. To so dosegli z ojačitvami na ključnih mestih, vgradnjo novih blažilnikov, skupaj z izboljšano zvočno izolacijo, ki prispevajo k tišji in udobnejši vožnji.

Nova stopnja opreme N Line, ki je se umešča med osnovnim modelom in visoko zmogljivim Ioniq 5 N, ponuja športno obarvane dobrote za vse v iskanju dinamične vozne izkušnje. Z edinstvenimi zunanjimi oblikovnimi elementi in ekskluzivno notranjo opremo različica N Line obljublja več navdušenja. Izboljšani Ioniq 5 bo korejskim kupcem na voljo že v tekočem mesecu, nastop na ostalih trgih je pričakovan teko letošnjega leta. Posodobitve še dodatno krepijo Hyundaijevo zavezo k ponudbi inovativnih, visokozmogljivih električnih vozil, ki izpolnjujejo spreminjajoče se zahteve potrošnikov.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button