AvtomobilizemNovice

Tehnološka posodobitev Audija Q2

Sodobnejši informacijski sistem še za najmanjšega Audijevega SUV-ja.

Audi je starajočemu kompaktnemu SUV-ju Q2 namenil pomembno tehnološko nadgradnjo info-zabavnega sistema. Posodobitev zdaj serijska za vse modele, vključuje 8,8-palčni zaslon na dotik MMI visoke ločljivosti, virtualni kokpit z 12,3-palčnim zaslonom in trikraki multifunkcijski volan. Prenovo prav tako spremljajo nove varnostne funkcije, kot so prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na zapustitev voznega pasu in pomoč pri parkiranju zadaj.

Audijev priznani virtualni kokpit ponuja popolnoma digitalni zaslon z različnimi možnostmi prilagajanja, kar nudi pogled s tradicionalno postavitvijo s številčnico ali razširjenim pogledom, osredotočenim na navigacijo. Kokpit ponuja tudi različne možnosti oblikovanja, ki ustrezajo različnim željam. Osrednji zaslon na dotik MMI, katerega diagonala zdaj meri 8,8 palcev, služi kot glavna upravljalna enota info-zabavnega sistema. Poleg upravljanja na dotik podpira glasovno upravljanje, s čimer so nadomestili prejšnji vmesnik z vrtljivim gumbom. Standardna oprema prinaša MMI Radio s sprejemnikom DAB, priključke USB-C, funkcije klica v sili in storitve Audi Connect.

Z izbiro opcijskega paketa lahko sistem obogatimo z MMI Navigation plus s satelitskimi zemljevidi visoke ločljivosti, Googlovimi storitvami in mesečnimi posodobitvami zemljevidov za tri leta. Na voljo so tudi premijske možnosti, kot sta vrhunski zvočni sistem Sonos in Audijev telefonski predal za brezžično polnjenje mobilnih naprav. Tehnološko bogatejši Audi Q2 bo na trg zapeljal v prvi polovici letošnjega leta, njegove cene pa se bodo v domači Nemčiji začele pri 28.600 evrih, proizvodnja pa bo se naprej potekala v glavni tovarni v Ingolstadtu. Cilj teh izboljšav je strankam zagotoviti bolj intuitivno in povezano vozno izkušnjo, pri čemer bodo napredne tehnološke in varnostne funkcije standardne v vseh modelih.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button