UreZanimivosti

Zlati olimpijec in rekorder skoka s palico na obisku pri Omegi

Dobitnik zlate medalje in svetovni rekorder Armand "Mondo" Duplantis je užival sproščeno jutro v razstavnem salonu Omege v Tokiu.

S trdim delom in zmago na olimpijskem tekmovanju, je švedski zvezdnik v skoku s palico izkoristil priložnost, da se je s svojimi prijatelji iz Omege podal na vodeni ogled tehnologije za merjenje časa skozi zgodovino švicarske blagovne znamke.

Mladi športnik si dopušča čas, da se sprosti po svojem trenutku slave, ki ga je opisal kot “nadrealistično izkušnjo”, glede na to, da je bila osvojitev medalje že od otroštva gonilna sila. »Vse življenje sem sanjal o tem trenutku. Kolikor daleč nazaj mi nese spomin. Zdaj sem dosegel največji cilj, kar sem ga kdaj imel. To je neverjeten trenutek.« 

Oprema potrebna za skoke v višino, ni pojem kakšne višje tehnologije. Palica, drogova označena z metrično skalo, prečka in mehko mesto za pristanek. Kljub temu pa je natančnost Omeginih časomerov vseeno prisotna na športnikovem zapestju, saj je Mondo Duplantis olimpijski skok opravil z nošenjem modela Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”.

Ohišje ergonomsko oblikovane ure je izdelano iz močne, a lahke zlitine, imenovane Gamma Titanium, katerega odlikuje teleskopska krona, ki jo lahko pospravimo v ohišje ko ta ni v uporabi. Za pogon ure skrbi hišni mehanizem, izdelan iz titana. Skupna masa časomera na športnem pasu znaša peresno lahkih 55 gramov.

»To je odlična ura, z všečnim videzom. Je elegantna, brezčasna in super lahka. Med skoki velikokrat preverim čas, zato je kot nalašč zame. Najboljše od vsega je, da sem v skokih v višino v svoji ligi.«

Omegin ambasador od leta 2020 ter dobitnik zlate medalje, Mondo Duplantis, si lasti svetovni rekord v skoku s palico z višino 6,18 m.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button