NoviceUre

Zapestnica iz titana kot novi dodatek linije Khaki Field

Hamiltonova vsestranska vojaška kolekcija postala še robustnejša.

Ena izmed najbolj priljubljenih kolekcij švicarske znamke je serija Khaki Field, ki vsebuje vojaško navdahnjene ure v različnih slogih in materialih. Trenutni nabor obsega kar 55 različnih modelov z ročno navijalnimi ali avtomatskimi mehanizmi ter jeklenimi, bronastimi ali titanovimi ohišji. Slednji so pred nekaj leti vstopili v portfelj, kateremu zdaj dodajajo še referenci z zapestnicama iz titana.

Noviteti je moč izbrati v ohišjih premera 38 mm ali 42 mm, pri čemer je manjše ohišje visoko 11,68 mm, večje pa 11,45 mm. Obe velikosti sta na voljo tudi v dveh vrstah končne obdelave – surovi titan ali titan s črno prevleko PVD. Poleg ostalih specifikacij ure, je ohranjen tudi vojaški slog številčnice na modri ali črni podlagi, odvisno od izbire reference.

Še vedno številčnico sestavlja dvojna urna skala, kjer so večje arabske številke (od 1 do 12) na poglobljenem delu, manjše številke (od 13 do 24) pa na notranji strani in natisnjene v beli barvi. Črno obarvani kazalci in velike številke so obdelane s tehnologijo Super-LumiNova. Na zunanjem robu je belo natisnjena minutna steza z majhnimi luminiscenčnimi pikami v vsakem 5-minutnem intervalu.

Vse štiri nove reference poganja kaliber H-10, Hamiltonova različica mehanizma Powermatic 80 podjetja Swatch Group. Kot verjetno že dobro veste, je frekvenca tega mehanizma 21.600 alternanc na uro in nudi do 80 ur rezerve energije navitja.

Osrednja tematika novih izdaj Hamilton Khaki Field je tri-členska zapestnica iz titana z zložljivo zaponko, ki se ujema z ohišjem – ena je iz brušenega titana, druga iz titana s črno prevleko PVD. In kot je v navadi pri znamki Hamilton, so nastavljene cene precej razumne. 1.195 evrov stane vstopna 38 mm titanova izdaja z modro številčnico, medtem ko se prevlečena ceni na 1.295 evrov.

Ljubitelji večjih premerov, pa boste morali odšteti vsaj 1.245 evrov za 42 mm izdajo z modro številčnico oziroma 1.345 evrov za črno PVD referenco. Več informacij o dobavljivosti in nakupu lahko prejemete v butikih Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button