NoviceUre

Vulcain Skindiver Nautique 38

Potapljaška ura iz 60. let prejšnjega stoletja padla v morje 21. stoletja.

Šestdeseta leta prejšnjega stoletja so bila najpomembnejše obdobje potapljaških ur. Z novimi patenti in izumi, ki so se pojavili desetletje pred tem, se je tržišču pridružilo veliko blagovnih znamk. Ena takšnih je bila Vulcain, ki je izkoristila priljubljeno obliko ”skin diver” in predstavila model Nautique s preprostim brušenim ohišjem, tanko luneto in dobro čitljivo številčnico.

Obujena kolekcija obsega dva modela. Prvi ima navpično brušeno modro teksturo številčnice, ki se dobro ujema z umetno starano luminiscenco na urnih oznakah in pravokotnih kazalcih. Za tiste, ki želijo ostati čim bližje originalu, pa je na voljo še druga varianta in sicer mat črna številčnica z enakimi arhivskimi oznakami ur ter kazalcev.

Dimenzijsko novi Nautique 38 ostaja skromen. Kot že ime narekuje, ima kovinsko ohišje premer 38 mm, kar je le 1 mm več kot pri modelu iz 60-ih. Vodotesnost je odmerjena na 20 atm, kar se nekako pričakuje od ure takšnega kalibra. Zadnji, hrbtni del ohišja, ki se privije navzdol, ima Vulcainov medaljon z geslom »Sold the world over«, in ne štrli preveč iz ohišja, s čemer ohranja vitkost z 12,2 mm.

Pod pokrovom ohišja se nahaja velikoserijski avtomatski mehanizem ETA 2824, ki nudi 38-urno rezervo energije navitja in navadno antimagnetno delovanje. Čeprav bo marsikdo privihal nos nad preprostim in nič kaj vznemirljivim pogonom, je ta še vedno industrijski standard za številne znamke, ki nudi dobro gospodarnost ob sprejemljivi ceni, saj je Vulcain Skindiver Nautique 38 lahko vaš za 1.490 evrov.

Rocco
foto: Vulcain

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button