NoviceUre

Vsaka sekunda šteje

Roadmaster Rescue Chronograph je z ultimativno formo in funkcijo zasnovan za kritične situacije iskanja ter reševanja.

Skupni imenovalec vseh reševalnih nalog tako v zraku, na kopnem ali na morju je čas. Posledično je ob sebi dobro imeti namensko ”orodje” za kritične situacije iskanja in reševanja, kakršen je Ballov novi Roadmaster Rescue Chronograph, ki zagotavlja izjemno natančnost, lahko berljivost in visoko funkcionalnost.

Ball Roadmaster Rescue Chronograph ima ohišje narejeno iz zlitine titana in jekla, katera botruje k lahkotnosti ter vzdržljivosti časomera, ki v premer meri 41 mm in v višino 14,8 mm. Na desni strani ohišja se nahajata patentirana gumba kronografa s funkcijo zaklepa, da med reševanjem ne pride nenamerne manipulacije časa.

Na ohišju sedi keramična luneta odeta v zeleno barvo. Na njej je vtisnjena 60-minutna skala, ki tudi sveti v temi, kakor številni elementi na časomeru. Pri Ballu se lahko pohvalijo s posebno svetilnostjo, ki ne zahteva izpostavljenosti sončni svetlobi. Ta po približno 20 minutah lahko začne bledeti, kar pa ni ravno priročno za reševanje. Namesto tega je Ball v uro vgradil ”mikro plinske cevi”, katere zagotavljajo stalen sijaj, ki ohranja svojo svetlost od prve sekunde teme do zadnje. Proizvajalec garantira vsaj 10 let delovanja tega sistema.

Na zeleni številčnici tako najdemo še skalo srčnega utripa ter pokazatelj pravilnega delovanja mehanizma ob 9.uri. Mehanizem je avtomatskega tipa in se pohvali s posebnim oljem, ki prestane ekstremne temperature od -45°C do +80°C. Poleg tega je v ohišje vstavljen hišni sistem za blaženje tresljajev ”Amortiser”, ki preprečuje, da bi se ura med naglo intervencijo poškodovala. Ob vsem tem ohišje nudi do 100 metrov vodotesnosti.

Novi Roadmaster Rescue Chronograph v zelenem odtenku je omejen na 1000 kosov. V času prednaročila do 4. avgusta 2021 je na voljo po ekskluzivni ceni 1.879 evrov, kasneje pa bo zanj potrebno odšteti 2.501 evro.

Rocco
foto: Ball

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button