UreZanimivosti

Vrnitev v vesolje! Omega združuje moči z mislijo ClearSpace

Omega je podprla projekt ClearSpace v njihovi pomembni misiji odstranjevanja nevarnih odpadkov iz vesolja.

Omega, ki si lasti laskavi naziv prve ure na Luni, se vrača v vesolje. Tokrat se novo vznemirljivo poglavje začenja z udeležbo na ključni vesoljski čistilni misiji.

Sodelovanje s podjetjem ClearSpace pri izvedbi prvega zajema in odstranitve nenadzorovanega vesoljskega satelita, je popolnoma v skladu s pionirskim duhom blagovne znamke Omega. Gre za prvo fazo dolgoročnega projekta za ustvarjanje cenovno dostopne storitve za odstranjevanje vesoljskih odpadkov.

Trenutno okoli Zemlje kroži na tisoče satelitov, velik odstotek jih je “nedelujočih”. Ti predmeti, ki jih ni mogoče nadzorovati, predstavljajo nevarnost eksplozije ali trkov z drugimi sateliti. Naslednji velik izziv človeštva je ohranjanje čistosti vesoljskega prostora, da bi zagotovili trajnostno rast v prihodnosti – in pri Omegi so navdušeni ter ponosni, da so del rešitve.

Predsednik in izvršni direktor Omege Raynald Aeschlimann je partnerstvo označil za “logičen naslednji korak za blagovno znamko s ponosno zgodovino raziskovanja vesolja in ohranjanja Zemlje” in pobudo ClearSpace opisal kot: “Enega najpomembnejših, navdihujočih in vznemirljivih projektov od začetek misij Apollo.”

Ni prvič, da se je Omega odločila preseči svoje urarsko poslanstvo, da bi spodbudila pozitivne spremembe. Partnerstvo Omege s fundacijo GoodPlanet in njenim ustanoviteljem Yannom Arthus-Bertrandom je pripeljalo do številnih dokumentarnih filmov ter skupnih projektov pod imenom »Čas za planet«. Omega podpira tudi Nekton, neprofitno raziskovalno fundacijo, ki se zavzema za zaščito svetovnih oceanov.

Poleg tega, da prispeva k čiščenju kopnega in morja, ima Omega tudi vlogo pri kartiranju oceanskega dna s podporo ekspediciji 5 Deeps – rekordne raziskovalne misije Victorja Vescova v najgloblje dele planeta.

S svojimi trenutnimi partnerstvi in ​​novo napovedano podporo projektu ClearSpace, švicarski urar potrjuje svojo zavezanost ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti, ki širi doseg svojega vpliva z dna morja in površja planeta – do prenatrpanih kotičkov vesolja.

O ClearSpaceu

ClearSpace SA razvija tehnologije za zajemanje in deorbitiranje zastarelih predmetov, ki ogrožajo vesoljske operacije, in zagotavlja storitve v orbiti za podporo institucijam in komercialnim operaterjem pri doseganju njihove vesoljske trajnosti. Leta 2020 je ClearSpace podpisal pogodbo z Evropsko vesoljsko agencijo v vrednosti 86 milijonov evrov za storitev prve misije odstranjevanja vesoljskih odpadkov leta 2025.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button