NoviceUre

Victorinox INOX Chrono

Neuničljiva zapestna ura?

Kolekcija Victorinox INOX je bila prvič predstavljena leta 2014 ob 130. obletnici podjetja, kot linija izjemno vzdržljivih športnih ur.

Prvotna izdaja modela INOX je bila zasnovana kot kvarčna ura s tremi kazalci, ki je morala prestati 130 različnih fizičnih testov (vključno s padcem z desetmetrske višine in vožnjo s tovornjakom). Od takrat se je zbirka razširila na številne druge modele, kot so potapljaške, manjše različice in celo modele, ki jih poganjajo ”ta pravi” mehanizmi.

Victorinox je za leto 2023 ustvaril različico kronograf INOX Chrono, ki je na voljo v sedmih  konfiguracijah barv in materialov. Ohišje ure meri v premer 43 mm in 13 mm v debelino. Z vrha števičnico prekriva raven safirni kristal, medtem ko je na luneti vgravirana lestvnica tahimetra.

Med sedmimi variacijami Victorinox INOX Chrono, ki so del te prve izdaje, so štiri iz nerjavečega jekla, ena je izdelana iz ogljikovega kompozita, dve pa imata ohišje iz titana z luneto iz ogljikovega kompozita za robustno in sodobno dvotonsko estetiko. Za dodatno preprečevanje površinske obrabe med aktivno uporabo so lunete na modelih iz nerjavečega jekla obdelane s premazom, odpornim na praske, ne glede na material pa imajo vse lunete svetlečo oznako na mestu ob 12. uri.

Novo uro Victorinox INOX Chrono poganja švicarski kvarčni mehanizem Ronda 5040.E, ki ima prikaz dneva in datuma, 30-minutni števec ob 9. uri ter 10-urni števec ob 6. uri. Čeprav nekateri zbiratelji vihajo nos nad vsem, kar ni mehansko, so kvarčni mehanizmi zaradi svoje izjemne vzdržljivosti logična izbira za izjemno robustno zasnovo kolekcije INOX.

Uporaba kvarčnega mehanizma Victorinoxu omogoča, da novi INOX Chrono ponudi po bistveno nižji ceni, kot če bi ga poganjal mehanski kaliber za kronograf. Čeprav vse ure Victorinox INOX ne ponujajo tako mejne in absurdne ravni vzdržljivosti kot prvi model, bi morala biti nova ura Victorinox INOX Chrono še vedno popolnoma sposobna preživeti vse, kar ji lahko ponudite, in je zaščitena z odpornostjo na udarce po ISO 1413, antimagnetno zaščito ISO 764 in vodotesnostjo po ISO 22810, ki znaša 200 metrov.

Kaj pa cene? Kovinski Victorinox INOX Chrono vsaj bo stal od 750 evrov naprej, medtem ko bo različica iz kompozira denarnico olajšala za dobrega tisočaka. Več informacij o INOX Chrono boste našli pri slovenskem uvozniku Dynamic Trade.

Rocco
foto: Victorinox

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button