NoviceUre

Veliko modrine s keramiko za IWC Mark XVIII

Nadaljevanje vsakoletne izdaje v sklopu fundacije Laureus Sport for Good.

IWC je v sklopu partnerstva ter vsakoletne tradicije v podporo fundaciji Laureus Sport for Good izdal poseben časomer zavit v kopico modrine.

Zapestna ura bazira na hišnem modelu IWC Mark XVIII Top Gun, s to razliko, da je kompleten časomer odet v modro barvo. Slednja je sicer zaščitni znak fundacije, vendar se doslej ni zgodilo, da bi v modrino odeli tudi ohišje.

To dejanje je zahtevalo veliko truda, saj je obarvana keramika delikatna reč, a ko je enkrat gotova, zadovoljstvo preseže vloženo energijo. Končen rezultat je izjemno večna ura, ki bi jo mnogi pripisali izvajalcu Eifel 65, pa vendar postreže z uravnoteženim izgledom na zapestju.

Ohišje v premer meri 41 milimetrov, katero je zaradi privijačene krone vodoodporno do 100 metrov. Krona opravlja hišni avtomatski mehanizem kalibra 32111 s 5-dnevno zalogo energije navitja.

Poleg posebnega paščka iz kavčuka s tekstilno zgodnjo plastjo, se partnerska ura ponaša s posebno vgravirano poslikavo na zadnji strani ohišja. Le-to je narisala Melissa Mejía Castilla, 12-letna Kolumbijka, ki je zmagala na natečaju, katerega je pripravil IWC. Ura je poimenovana “Vivir en Armonía” (Živeti v miru) in je po ceni 6.800 evrov na voljo v 750 primerkih.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button