NoviceUre

Vacheron Constantin Traditionnelle Complete Calendar

Komplikacija popolnega koledarja zapakirana v ohišje belega zlata.

Trojni koledar in popoln koledar sta zapleta, ki jih Vacheron Constantin proizvaja že vrsto let in ponujata tako privlačen kot praktičen kompromis med preprostim koledarjem ter večjo zapletenostjo in pogosto višjo ceno letnih in večnih koledarjev.

Trojni koledar je koledarska ura, ki prikazuje mesec, dan in datum. Prikaz meseca in dneva se običajno nahaja v okencih, medtem ko je datum nakazan s kazalcem. Popoln koledar pa je preprosto trojni koledar z dodano fazo luninih men. Vacheronov Traditionnelle Complete Calendar s 122-letnim natančnim prikazom luninih men je v katalogu znamke trenutno na voljo v rožnatem zlatu in platini kot model “Excellence Platine”, zdaj pa Vancheron Constantin predstavlja še tretjo različico, v belem zlatu, s skrilasto sivo številčnico.

Uro poganja avtomatski mehanizem kalibra 2460 QCL/1 – trojni koledar z visoko natančnim prikazom luninih men. Kaliber 2460 QCL/1 temelji na kalibru 2450, ki je bil, ko je bil predstavljen leta 2007, prvi Vacheronov hišni avtomatski mehanizem. Posodobljeni mehanizem s popolnim koledarjem in lunino fazo ima premer 29 mm, debelino 5,40 mm. Sorazmerni prirastek v primerjavi z 26,2 mm x 3,6 mm pri kalibru 2450, je posledica dodatka kadrature (mehanizmi pod številčnico) za celoten koledar in lunino fazo.

Dimenzije zapestne elegance Vacheron Constantin Traditionnelle Complete Calendar so enake kot pri dveh obstoječih modelih v platini in rdečem zlatu. Premer ohišja znaša 41 mm, debelina 10,7 mm, vodoodpornost je odmerjena na 30 metrov, medtem ko je mehanizem z rotorjem iz 22K zlata možno občudovati skozi safirni kristal. Cena je ob lansiranju nastavljena na 41.500 evrov.

Rocco
foto: Vancheron Constantin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button