NoviceUre

Uri za ljubitelje ameriške ikone avtomobilizma

Ročni uri sta narejeni iz ostankov kultnih testnih Mustangov Carrolla Shelbyja.

REC je dansko podjetje, ki sta ga ustanovila Jonathan Kamstrup in Christian Mygh in je specializirano za predelavo in recikliranje ikoničnih predmetov, predvsem avtomobilskega izvora, v ure.

Njihovo delo mnogim zbirateljem omogoča, da si lastijo majhen košček nečesa izjemnega. Do danes so njihovi projekti vključevali recikliranje Land Roverjev, Porschejev, Ford Mustangov in Mini Cooperjev v zapestne ure. Nedolgo nazaj je REC izdelal uro, ki vključuje dele iz lovskega letala Spitfire.

Zadnja kreacija pa sta časomera REC P-51 Green Hornet in P-51 Little Red, ki se lahko pohvalita s precej pestro zgodovino, ko sta bila še dela avtomobilov. Darovalca delov, Ford Mustanga, sta bila testni razvojni vozili Carrolla Shelbyja, ki ju je poimenoval Green Hornet in Little Red.

P-51 Green Hornet in Little Red imata nekoliko različen dizajn številčnic, vendar sta njihovi značilnosti enaki. Kazalce poganja STP avtomatski mehanizem, ki premika ure, minute, sekunde in kaže rezervo moči. Rdeči poudarki na P-51 Little Red in zeleni na P-51 Green Hornet zagotavljajo barvni in vizualni kontrast.

Med števcem sekund in prikazom zaloge moči se na vsakem modelu nahaja skrivnosten obliž črne teksture. Ta naj bi z avtentičnim materialom spominjala na črno streho vsakega avtomobila. Z zapestno uro sovpada usnjeni pas, ki povzema teksturo avtomobilskih sedežev.

REC ponuja P-51 Little Red v omejeni izdaji 318 kosov. Green Hornet je na voljo v nekoliko manjši seriji 282 kosov. Vsak model je ovalne oblike z dimenzijami 42 mm x 13,35 mm ter izdelan iz nerjavečega jekla 316L in ima safirni kristal s tremi sloji antirefleksne prevleke. Little Red je prevlečen s črnim PVD, Green Hornet pa ima tako črni kot sivi PVD. Obe uri se prodajata po ceni 1.500 evrov.

Rocco
foto: REC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button