NoviceUre

Union Glashütte Noramis Date

Klasika, ki je vse bolj in.

Nemška manufaktura kolekcijo Noramis označuje za »očarljivo klasiko«, kar je opis, ki mu je težko oporekati. Zbirka ponuja vrsto kronografov in ur, ki jih navdihuje šport in avtomobilske dirke, vendar Noramis Date izstopa kot najbolj klasična v liniji. Novi izdaji v kolekcijo prinašata višek elegance, primeren za večerno obleko.

Ohišje iz poliranega nerjavečega jekla ima premer 40 mm. Z debelino 10,4 mm, se ohišje ponaša z vodotesnostjo do 100 m, medtem ko je ploščata številčnica zaščitena z visoko kupolastim safirnim steklom, ki vključuje nazaj pomaknjen notranji obroč na luneti, kar doda pridih globine.

Črna in srebrna številčnica imata subtilen zaključek v stilu sončnih žarkov, okrašen s kombinacijo poliranih oznak v obliki puščice ter arabskih številk. Oznake in številke imajo rožnato zlat odtenek pri ediciji s srebrno številčnico, medtem ko so v črni različici odeti v srebrno barvo. Stožčasti urni in minutni kazalci, obdelani s tehnologijo Super-LumiNova, v ujemajočih se tonih še povečajo estetsko privlačnost teh ur.

Osrednji sekundni kazalec je bel pri črni različici številčnice in moder pri srebrni različici. Okence z datumom, ki je postavljeno ob 3. uro, ostaja dosledno, s črnim tiskom na belem disku za obe različici številčnice. Obrobje številčnice obdajajo kontrastne tirnice, ki predstavljajo minutno skalo, le-to pa dopolnjujejo svetleče trikotne oznake ob 3, 6, 9 in 12 uri.

S hrbtne strani ohišja je moč pokukati v delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber UNG-07.S1, ki ga odlikuje silikonska vzmet, označena s Si-medaljonom. Mehanizem se ponaša s 60-urno rezervo energije navitja in deluje pri 25.200 alternancah na uro.

Elegantna zapestna ura Union Glashütte Noramis Date, v kombinaciji s paščkom iz črnega ali rjavega telečjega usnja s krokodiljim vzorcem, se ceni na 2.400 evrov.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button