NoviceUre

Union Glashütte Belisar Date Sport Pro

Nemški urar predstavlja svežo potapljaško kolekcijo.

Večina od nas pozna velike igralce saškega urarskega prizorišča, medtem ko je manufaktura Union Glashütte nekoliko pod radarjem. Začetku podjetja segajo v leto 1893, od leta 2000 pa je v lasti skupine Swatch. Belisar je ena od šestih kolekcij blagovne znamke in zastopa športne zapestne modele, kot sta Belisar Chronograph in novi Belisar Date Sport Pro.

Robustna potapljaška ura s premerom kovinskega ohišja 42 mm nudi do 300 m vodotesnosti. Na ohišju izstopa varnostno obdana privijačena krona ter enosmerno rotirajoča safirna luneta s 60 – minutno skalo, ki se barvno ujema z izbrano številčnico. Slednja je na voljo v modri ali črni barvi, medtem ko je poleg kovinske zapestnice z varnostno zaponko, ohišje opasati s črnim gumijastim paščkom.

Na privitem zadnjem delu ohišja je safirno steklo, ki razkriva avtomatski mehanizem, kaliber UNG-07.S1. Ta ima silikonsko vzmet za uravnoteženje, ki mehanizem ščiti pred magnetnimi polji, temperaturnimi nihanji in udarci. Rotor, ki ga krasijo črte Glashütte in napis UNION, prenaša energijo v cilinder ter zagotavlja do 60 ur rezerve energije navitja.

Union Glashütte Belisar Date Sport Pro je zdaj redni član zbirke Belisar. Model s črno številčnico na črnem gumijastem paščku je na voljo za 2.750 evrov, modra in črna številčnica z zapestnico iz nerjavečega jekla pa za 2.850 evrov. Več na spletni strani www.union-glashuette.com.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button