NoviceUre

Tudor Pelagos FXD

Potapljaška ura z vojaškim poudarkom.

Tudor je predstavil Pelagos FXD, povsem nov potapljaški model, ki se navezuje na več desetletij sodelovanja z ameriško mornarico.

Pustolovsko kreacijo proizvajalec opisuje kot “duhovnega naslednika” vseh potapljaških ur, ki so jih uporabljali v mornarici od 1950-ih dalje. Pelagos FXD se ponaša z 42-milimetrskim ohišjem iz satensko ščetkanega titana. Opremljen je z enosmerno vrtečo se luneto, ki je napolnjena s Super-LumiNova®, kar poudari mat črno številčnico. Na številčnici so kazalci prav tako napolnjeni z luminiscenčnim materialom, vsekakor pa ne manjka prepoznaven “snežinkast” kazalec, ki je nekakšen zaščitni znak Tudorja.

Pelagos FXD je sodoben pristop k trpežni kategoriji vojaško-potapljaške ure. Poganja jo COSC-certificirani mehanizem, kaliber MT5602, ki omogoča do 70 ur rezerve energije navitja, medtem ko so ohišje ponaša z vodotesnostjo do 200 metrov. Uro spremlja vojaško zeleni pašček, ki ga po sredini krasi rdeča črta. Za dodatne možnosti sloga komplet vključuje tudi temno siv gumijast pašček z vzorcem.

Novi Tudor Pelagos FXD je na voljo po priporočeni prodajni ceni 3.600 evrov.

Rocco
foto: Tudor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button