NoviceUre

Tudor Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition”

Ljubitelji kolesarstva bodo navdušeni nad specialno merilno skalo na luneti.

Zasnovan s poudarkom na lahki konstrukciji in praktični funkcionalnosti, kronografski Pelagos FXD targetira kolesarske navdušence. Ura je rezultat partnerstva manufakture s kolesarsko ekipo Tudor Pro Cycling.

Osnove so nam že nekako poznane, saj model temelji na nedavno predstavljenem krografu FXD v sodelovanju z Red Bullom. Torej, ohišje s premerom 43 mm ima mat zaključek in je dopolnjeno z elementi iz titana v primeru navijalne krone ter gumbov kronografa. Matirana črna številčnica z rdečimi poudarki ima značilne kvadratne oznake ur in kazalce v obliki snežinke, napolnjene z luminiscenčnim keramičnim kompozitoim za optimalno berljivost v zahtevnih razmerah.

Medtem ko ima večina kronografov tahimetrsko lestvico, umerjeno za avtomobilske hitrosti, se ‘Cycling Edition’ ponaša s posebej oblikovano lestvico, prilagojeno hitrostim kolesarjev. Ta značilna lestvica oziroma skala se spiralno vrti okoli številčnice in kolesarjem omogoča enostavno odčitavanje njihove povprečne hitrosti s hitrim pogledom.

Avtomatski kronografski mehanizem, Caliber MT5813, katerega natančnost je potrdil tudi švicarski inštitut za testiranje kronometra (COSC), ima mehanizem s stebričnim kolesom in navpično sklopko. Deluje pri frekvenci 4 Hz in nudi do 70 ur rezerve energije nativja. Vsem ljubiteljem kolesarstva, ki želijo svojo urarsko plat razkazovati tudi med brcanje, je novi Tudor Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition” ​​na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 5.400 evrov.

Rocco
foto: Tudor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button