NoviceUre

Tissot Telemeter 1938 Chronograph

Švicarska znamka obuja čudovit arhivski kronograf.

Tissot predstavlja Telemeter 1938, ki se oblikovno zgleduje po proizvajalčevih športnih zapestnih urah iz tridesetih let prejšnjega stoletja.

Staromodno zasnovana ročna ura se predstavlja z dvema izgledoma številčnic. Za dvotonsko srebrno številčnico so značilne zgoščene arabske številke, med katerimi se nahajata dve podštevilčnici obdani z motivom železniških tirov –  sekunde aktualnega časa so prikazane ob 9. uri, medtem ko se ob 3. uri nahaja 30-minutni števec funkcije kronografa. Poleg tega so na številčnici prisotne še tri neodvisne skale

Na sredini je v rdečo barvo odeta spiralna tahimetrična lestvica za merjenje hitrosti na znani razdalji. V črni barvi je minutna kot tudi sekundna skala, ki se odčita s pomočjo modrega minutnega kazalca v obliki meča ali modrega kronografskega kazalca sekund, kadar je ta seveda prožen. Okoli zunanjega roba številčnice je v modro pobarvana telemetrska lestvica za izračun razdalje do dogodka, ki ga je mogoče videti in slišati (na primer strela in grom ali ognjemet).

Ponudbo dopolnjuje še različica s črno podlago številčnice in “pozlačenimi” prej naštetimi elementi številčnice. V obeh primer ohišje v premer meri 42 mm in je izdelano iz nerjavečega jekla. Njegovo prezenco ter linije poudari menjava brušenih in poliranih površin. Desno stran zapolnjuje velika krona z nagubanim robom in kronografska guma, ki se neposredno zgledujejo po kronografih iz preteklosti.

Obrat ure za 180° razkrije švicarski avtomatski ETA, kaliber Valjoux A05.231, ki je viden skozi safirni kristal. Bije pri 28.800 alternancah na uro in ima rezervo moči do 68 ur. Kronografski mehanizem z odmično ročico vsebuje tudi uravnoteženo vzmet Nivachron ter stilsko zasnovan rotor Tissot Heritage.

Tissot Telemeter 1938 Chronograph z dvobarvno srebrno (ref. T142.462.16.032.00) ali črno številčnico (ref. T142.462.16.052.00) se ceni na 1.995 evrov, pobližje pa si ju boste lahko kmalu ogledali v butikih Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button