NoviceUre

Tissot T-Race Cycling Tour de France 2023

Nepogrešljiv modni dodatek ljubiteljev kolesarstva!

Švicarski proizvajalec zapestnih ur je dolgoletni partner ter uradni časomerilec kolesarske dirke Tour de France, zato ne preseneča, da vsako leto izda uro, ki povzema bistvo te legendarne kolesarske dirke!

Tissot je za osnovo vzel ohišje iz nerjavečega jekla in ga dodatno prevlekel s črno PVD oblogo. Dimenzijsko ura spada med večje, saj v premer meri 45 mm ter 12 mm v višino oziroma debelino. Prvi kolesarski element so gumbi kronografa na desni strani ohišja, ki so oblikovani v stilu zavornih ročic kolesa. Sledi tekstura številčnice, ki imitira asfaltno podlago, medtem ko piko na i doda rumeno kolo na sekundnem kazalcu kronografa. Tisti z malce več predstave, pa boste videli tudi napero kolesa, ki jo ustvarita urni in minutni kazalec v sodelovanju s 5-minutnimi luknjičastimi indikatorji.

Kazalce športnega kronografa poganja baterijski švicarski mehanizem ETA G10.212 Powerdrive s 4 dragulji. Zahvaljujoč temu atributu lahko računate na največjo dnevno spremembo v natančnosti teka +/- 0,1 sekunde. Poleg prikaza časa in funkcije kronografa, se model ponaša še s prikazom datuma. Slednji se nahaja pri indeksu 4:30. ure. Urni in minutni kazalec sta prevlečena z luminiscenco za boljšo berljivost v slabših svetlobnih pogojih.

Številčnica je zaščitena s safirnim steklom, ki je zelo odporno na praske. Zahvaljujoč vodotesnosti do 100 metrov (10 ATM), ure ni treba sneti z roke niti med plavanjem ali snorkljanjem. S tem je ura odlična za vsakodnevno nošenje, kakor tudi za aktivnosti v vodi ali na kopnem. Kot že omenjeno zadnji pokrovček krasi gravura z logotipom kolesarskega dogodka, v kompletu pa prihaja rumen gumijast pašček ter črn usnjeni pašček z zračnimi luknjicami.

Tissot T-Race Cycling Tour De France 2023, z referenčno številko T135.417.37.051.05, je skorajda obvezen kos za ljubitelje kolesarstva, saj ima za nas Slovence še patriotsko noto, sploh če Pogi dobro ‘odbrca’ letošnji tur. Predstavljeni časomer je že na voljo v spletni trgovini in prodajalnah Slowatch po Sloveniji s priporočeno prodajno ceno 625 evrov.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button