NoviceUre

Tissot s prenovljeno kolekcijo Chemin des Tourelles

Chemin des Tourelles je ena najbolj dolgotrajnih zbirk znamke, ki se s klasičnim dizajnom in imenom poklanja njeni zgodovini, saj se le-to nanaša na ulico, kjer je bila leta 1907 ustanovljena tovarna Tissot.

Za ohranitev te brezčasnosti se kolekcija Chemin des Tourelles predstavlja s predelanimi ohišji, v različnih velikosti, z novimi oblikami številčnic ter sodobnim avtomatskim mehanizmom znotraj vseh referenc. Koncept zasnove osveženih modelov Chemin des Tourelles je bil prinesti več prefinjenosti v dizajn, dodati izbiro pri številčnicah in barvah, ter ponuditi vsestranskost v naboru paščkov ter zapestnic. Skratka, kako narediti klasiko aktualno in v skladu s pričakovanji današnjega trga.

Pri vseh 15 novih referencah ni bil s predhodnega modela ohranjen niti en element ure, kljub temu pa je dizajn zapestne ikone ostal prepoznaven. Na splošno je zdaj bolj izpopolnjen, bolj vsestranski, nekoliko bolj moderen in odgovarja na določene potrebe trenutnega trga, zato je kolekcija Tissot Chemin des Tourelles zdaj na voljo v 3 različnih velikostih – 42 mm za tiste, ki želijo veliko moško uro, sledi ohišje s premerom 39 mm, ki je nekakšen merski ideal, z uravnoteženim videzom in pravo kombinacijo med prisotnostjo, udobjem in eleganco, ter končno 34 mm model kot ženstvena možnost.

Glede na izbrano velikost ohišja bo na voljo več barvnih možnosti številčnic. Osrednja tekstura je venomer brušena v stilu sončnih žarkov in vsebuje preproste indikatorje ur, medtem ko določene izdaje dopolnjuje vzorec Clous de Paris na katerem se nahajajo indikatorji ur v obliki rimskih številk. Vse izdaje imajo ob 6. uri nameščeno datumsko okence.

Za pogon ure skrbi avtomatski mehanizem Powermatic 80, ki nudi do 80 ur rezerve energije navitja in je viden skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja. Kar se tiče vsestranskosti, so vse ure v novi kolekciji Chemin des Tourelles opremljene z vzmetnimi palicami za hitro sprostitev, tako da bo menjava paščka ali zapestnice opravljena brez truda. Na voljo je več usnjenih paščkov in 5-členska brušeno polirana zapestnica.

Cene se začnejo pri 825 evrih za modele na usnjenem paščku (ne glede na velikost) oziroma 895 evrih za modele z jekleno zapestnico (spet ne glede na velikost). Po dodatne informacije o modelu z možnostjo preizkusa in nakupa se zglasite v katerem od butikov Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button